eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Halálos áldozata is van a viharnak Budapesten

Bár szombat délelőtthöz képest jelentősen lehűlt a levegő, ma már nem várható újabb vihar. Az egész országban helyreállt a vasúti forgalom, ellenben Pest megyében néhány településen még akadozik az áramellátás. Tegnap közel ezer helyre vonultak ki a tűzoltók, a vihar egy halálos áldozatot követelt Budapesten.

Ma már nem lesz vihar, de néhány helyen az országban még feltámad a nagy erejű szél - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az egész országban helyreállt a vasúti forgalom a szombati vihar után, a vonatok menetrend szerint közlekednek - tájékoztatta az InfoRádiót a MÁV sajtóügyeletese. Peiper Károly elmondta: a nagy erejű szél ötven helyen okozott fennakadást: leszakította a felsővezetéket, vagy fákat döntött a sínekre. 

Majdnem ezer helyszínre vonultak ki eddig a tűzoltók a tegnapi vihar miatt, de ötszáz bejelentőnek még várnia kell a kárelhárítókra - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szentes György elmondta: Budapesten egy ember meghalt, amikor ráesett egy leszakadt áramvezeték.

Három helyen még mindig áramszünet van Pest megyében a vihar miatt, ezeken a részeken várhatóan délre állítják helyre a szolgáltatást - tájékoztatta az InfoRádiót az Elmű szóvivője. Boross Norbert elmondta: az újra feltámadó szél miatt leszakadó ágak újabb meghibásodásokat okozhatnak.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×