eur:
392.84
usd:
367.95
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Folyamatosan dolgoznak a viharkárok elhárításán

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok elhárításán, vasárnap délig csaknem ezerkétszáz helyszínhez, legtöbbször fakidőlésekhez, illetve épületben keletkezett károk miatt riasztották az egységeket - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t.

Az országon szombaton átsöprő vihar leginkább Pest megyét, a fővárost, Veszprém, Fejér és Bács-Kiskun megyét érintette - közölte Kis-Guczi Péter, az OKF sajtóügyeletese. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, ám Budapesten így is még mintegy ötszáz, Pest megyében pedig csaknem kilencven helyszínre várják őket.

A szombati viharban áramütés következtében egy ember meghalt a fővárosban, a balesetet a viharos szél miatt leszakadt áramvezeték okozta. Országosan öt ember sérült meg. A vihar a vonatközlekedésben is több helyen fennakadást okozott, az erős szél fákat döntött a vasúti pályákra, felsővezetékek szakadtak le, a vasárnap hajnali üzemkezdetre azonban a vonatok már ismét menetrend szerint közlekedtek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfő estig a Kárpát-medence fölé már szárazabb és melegebb levegő áramlik, ismét erősödik a nappali felmelegedés. Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből már csak egy-egy zápor, esetleg zivatar alakulhat ki. A nyugati, északnyugati szél csak helyenként erősödik meg.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×