eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megdöbbentően nehezen lehet uniós pénzhez jutni

Bürokratikus és nehézkes az uniós pályázatok magyarországi elbírálása - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója. Varga Kálmán hozzátette: ennek ellenére az állami tulajdonú műemlékek esetén turisztikai fejlesztéseket csak az uniós források segítségével lehet végrehajtani.

Kínlódunk az uniós projektekkel - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója, aki szerint nagy energiákat emészt fel, hogy életképes pályázatokat készítsenek, és hogy a menet közben változó feltételeknek fokozatosan és folyamatosan eleget tudjanak tenni.

A kulturális uniós pályázatok rendkívül bürokratikusak Magyarországon, Ausztriában például megdöbbentőnek tartják, hogy itt mennyire nehézkes a rendszer - mondta Varga Kálmán, aki azonban hozzátette: ha kínkeservvel is, de jó néhány projektet sikerül révbe kormányozniuk.

Magyarországnak az lenne az érdeke, hogy az Európai Unió forrásait a lehető legnagyobb mértékben hasznosítsa a saját céljaira - hangoztatta az igazgató.

Hozzátette: a nehézségek ellenére az uniós források jelentik az állami tulajdonú és kulturális célra hasznosítható műemlékek kitörési lehetőségét.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×