eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin

Vizet osztanak a forgalmas helyeken a hőségben

Többek között vízosztással és az utak, utcák locsolásával próbálja enyhíteni a kánikula hatásait a főváros. A főpolgármester szerint péntekig meleg lesz, aztán hidegfront hozhat enyhülést, de jövő héttől visszatérhet a kánikula.

Demszky Gábor a védelmi bizottság ülése után sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szerda reggel 6 órától kétszer 12 órában, éjjel-nappal összesen 20 locsolóautóval mossa és hűti Budapest utcáit. Az akár 60-70 fokra is felhevülő aszfaltot permetezett vízzel hűtik - tette hozzá.

A nappali órákban a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, éjjel a fő- és tömegközlekedési úthálózatot locsolják.

Kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a hőségben is folyamatos legyen a lakossági hulladékgyűjtés és -szállítás. Az FKF Zrt. az előírásoknak megfelelően ásványvizet biztosít a munkatársainak.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Fővárosi Polgári Védelem munkatársai rendőri biztosítás mellett, szerdától naponta 20 ezer félliteres flakonos vizet osztanak szét Budapest több fontos forgalmi csomópontján, így például a Moszkva téren, a Móricz Zsigmond körtéren és az Õrs vezér téren is - részletezte Demszky Gábor.

Ezen felül a Fővárosi Vízművek Zrt. ismét üzemelteti mobil vízcsomagoló egységét a Deák téren, amelynél 8.00 órától este 18.00 óráig lehet zacskós vízhez jutni. A vízosztás várhatóan péntekig tart. A csomagolt vízen kívül poharas vizet is osztanak - mondta a főpolgármester.

A főpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyen melegben fokozottan figyelni kell a háziállatok vízfogyasztására, ezért a Deák téren külön erre a célra kialakított kutyaitató is várja a szomjazó négylábúakat.

Vízkorlátozásra nem kell számítani - hangsúlyozta. Demszky Gábor beszélt arról is, hogy a fővárosi önkormányzathoz tartozó strandok reggel 8 órakor nyitnak, és igény szerint később zárnak, így akár sötétedésig is nyitva maradhatnak. A strandokra kedvezményesen lehet bejutni - tette hozzá.

A főpolgármester szerint ha jövő héten is kánikula lesz, akkor ugyanezek a rendelkezések lépnek életbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×