eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Giró-Szász: "Előrehozott választásokon gondolkozhatnak a szocialisták"

Ha rossz a kormányzás, akkor növekszik a radikális erők társadalmi támogatottsága, a magyarországi radikalizmus egyetlen ellenszere ezért a jó és hatékony kormányzás. A Fidesznek a centrumban kell keresnie a megoldást, és jó kormányzással pacifikálni a Jobbik támogatóinak jelentős részét, és ezáltal visszaszerezni a szavazókat - nyilatkozta Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány igazgatója.

Két-három pártnál lehet megtalálni a szocialistáktól elpártolt szavazókat. Az a kérdés, milyen következtetéseket vonnak le ebből az MSZP vezetői. Az egyik út, hogy nagyon keményen támogatják továbbra is a Bajnai-kormányt. A másik lehetőség, hogy kitör a pánik, és a szocialisták valamilyen hirtelen változásra szavaznak, kellően, vagy nem megfelelően átgondolt módon - vélekedett Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány igazgatója az MTV reggeli műsorában.

Előrehozott választások?

Hozzátette: azt is mérlegelhetik a szocialisták, hogy míg most - fiktív számot említve - 130 képviselőjük jutna be a parlamentbe, 2010-ben esetleg csak feleennyi. Azt is figyelembe kell venni az MSZP-ben, hogy a jelenlegi tendenciák szerint a Jobbik is vesz el tőlük szavazókat és a Fidesz is, ráadásul a korábbi bázis egy része apatikussá válik, amely szintén elvesztett szavazókat jelent. Most ezért gondolhatják az MSZP-ben, hogy minél előbb érdemes választásokat tartani - jelentette ki Giró-Szász.

Mint mondta: amennyiben Magyarországon előrehozott választások lesznek, az a szocialistákon fog múlni, nem az SZDSZ-en.

A Fidesz lehetősége

Ha rossz a kormányzás, akkor növekszik a radikális erők társadalmi támogatottsága, ha viszont jól működik egy kormány, akkor abban az országban csökken a radikálisok ereje. A magyarországi radikalizmus egyetlen ellenszere a jó és hatékony kormányzás - mondta a politikai elemző.

A Fidesznek a centrumban kell keresnie a megoldást, és jó kormányzással pacifikálni a Jobbik támogatóinak jelentős részét, és ezáltal visszaszerezni a szavazatok egy részét - vélekedett Giró-Szász András.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×