eur:
385.44
usd:
355.12
bux:
67956.38
2024. május 21. kedd Konstantin

Kezelésük leállítása miatt tiltakoznak a rákbetegek

Onkológiai kezelések leállításával vádolják az egri kórházat betegek és hozzátartozóik egy, a Népszabadsághoz eljuttatott levélben.

"Jelenleg tizennégyen vagyunk, akiknek drága kezelését megszüntették Egerben. Nekünk az életünk a tét. Már a rákbetegeken egyébként törvényesen is kereshető sok pénz sem érdekli ezeket az embereket, különösen nem az önkormányzati biztost, aki érthetetlen módon nem veszi figyelembe az egri onkoterápiás osztály által reálisan kalkulálható havi 16-22 millió forint pozitívumot" - írják.

A megnevezett egri Markoth Ferenc Kórház főigazgató-helyettese rágalmazásnak nevezte a leírtakat, de azt ígérte: kideríti, van-e bármilyen alapja a panaszoknak. Dr. Kőszegi Gábor elképzelhetetlennek tartja, hogy bárki kezelés nélkül maradt volna.

"Érdemi lehetőség mutatkozik az élőmunkát terhelő és a fogyasztási jellegű adók, valamint a vagyoni közterhek arányának és mértékének áttekintésére a következő hetekben" - a Magyar Nemzet szerint újabb hullámokat kavart e bejelentésével a pénzügyminiszter egy május végi konferencián.

A lap ezeket a szavakat úgy értelmezi, hogy kormányzati szándék van a vagyoni adók szerepének növelésére, miközben mérsékelnék a foglalkoztatással járó elvonásokat. A pénzügyi tárca szeptemberig mutatja be az adórendszer átalakításának terveit.

A lap által megszólaltatott adószakértő szerint valóban kívánatos az élőmunkára nehezedő teher csökkentése, ám a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztalon még az ingatlanadóról sem született döntés.

Öt éven belül megvalósulhat a láthatatlanság. A szenzáció eredete egy cikk, amely az Optics Letters nevű szaklapban jelent meg májusban. Az írásban az amerikai Duke Egyetem és a londoni Imperial College kutatói számolnak be arról, hogy matematikai modelljük segítségével sikerült bebizonyítaniuk, hogy lehetséges a mikrohullámok számára láthatatlanná tevő anyagot alkotni.

A kutatók maguk próbálják higgadtságra inteni a médiát, mondván, Harry Potter köpenye még messze van, és olyan kütyünek is örülni kell, amilyen a Ragadozónak volt.

A Világgazdaság interjút közöl a miniszterelnökkel. Gyurcsány Ferenc a lapnak azt mondta, 6,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány várható az év végére. A kormányfő szerint a ciklus végére az adócsökkentés kormánya lesz a mostani.

Gyurcsány Ferenc szerint kitart a koalíció 2010-ig, mivel sokkal több szál köti össze, mint ami elválasztja. A miniszterelnök azért nem kötelezi el magát az egészségbiztosítási rendszer reformjában, mert szerinte az nem ideológiai, hanem szakmai kérdés. A kormányfő szerint a magánbiztosítók nem tesznek szert többségi, meghatározó szerepre.

Szakemberek szerint aggályos a biztosítási törvény júliustól életbe lépő friss módosításának az a kitétele, amely szerint csak a kötelező felelősségbiztosítási kampánynál, az évfordulóra átkötött szerződések esetén írja elő azt, hogy az új biztosító az ügyfél megkerülésével a régi biztosítótól kérje le az úgynevezett bónusz/málusz igazolását.

Az új szabályozás tovább erősíti a kampányalapú biztosítási rendszer fenntartását, holott ma már egyre több piaci szereplő sürgeti, hogy a kötelezőnél is vezessék be a biztosítási évfordulós rendszert, ami az évről-évre jelentősen emelkedő reklámköltségek drasztikus csökkenését idézné elő.

Azoknak a fiataloknak a számára, akik szülői segítség nélkül kénytelenek nekivágni a családalapításnak és a lakásvásárlásnak, sok esetben a lakáshitel jelenti az egyetlen lehetőséget arra, hogy ne kelljen több évig, akár több tíz évig várniuk, míg saját lakásukba költözhetnek.

A lakáshitel mellett szól az is, hogy a bérleti díjak és a törlesztő részletek, persze bizonyos korlátok között, nem térnek el jelentős mértékben egymástól, bár a hitelfelvétel esetében mindenképpen mérlegelni kell bizonyos kockázatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×