eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Teleszórják az országot jégcsarnokokkal

Teleszórják az országot jégcsarnokokkal

Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója szerint folytatni kell azt a munkát, amelynek köszönhetően a magyar sportolók kiválóan szerepeltek a vasárnap befejeződött phjongcshangi téli olimpián, s a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó megszerezte az ország történetének első aranyérmét.

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke az M1 aktuális csatornán kedd reggel elmondta, hosszú út vezetett idáig, elég csak arra gondolni, hogy Szocsiban az egyéni versenyzőkön kívül csak a női váltó volt érdekelt, műkorcsolyázó pedig egyáltalán nem lépett jégre, míg Phjongcshangban már a short trackesek a maximális kvótaszámmal bírtak, Tóth Ivett révén pedig műkorcsolyázó is képviselte a magyar színeket.

A váltóról, amely Magyarország történetének első téli aranyérmét szerezte, kifejtette,

"történelmet írtak, ők a téli olimpiák Hajós Alfrédjai".

Orendi Mihály hozzátette, hogy a siker meglovagolásához szükséges tervek már korábban elkészültek: ennek az egyik alappillére egy központi felkészülési műhely létrehozása. Mint mondta a tervezés már elkezdődött, a folyamat hamarosan beindul, s várhatóan 2021-re elkészül a Nemzeti Korcsolyázó Központ. Megjegyezte,

a tervek szerint minden megyei jogú városban lesz majd jégcsarnok,

azonban a sportolók képzésére több tucat szakember kell, ezért a Testnevelési Egyetemmel együttműködve kívánnak világszínvonalú képzést folytatni.

"Mindemellett folytatni kell azt a figyelmes menedzseri tevékenységet, amely 2015 óta konkrétan történik a meglévő értékeink felkészítésében és versenyeztetésében" - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×