INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

húsvét

szlovákia

koronavírus

Szlovákiában döntő csapást mérhetnek a koronavírusra?

Szlovákiában döntő csapást mérhetnek a koronavírusra?

Szlovákiában nem szigorodnak a húsvéti ünnepek idejére a járványellenes óvintézkedések. A jelenleg érvényben lévő szabályokat azonban mindenkinek be kell tartani ahhoz, hogy folytatódjék a fokozatos javulás. A pénteken reggel ismertetett legfrissebb adatok szerint ismét csökkent a kórházban kezelt Covid-19 betegek száma.

A szakértői konzílium tíz pontba szedte össze az ajánlásokat. Arra kérik az embereket, hogy a húsvéti ünnepek előtt és alatt korlátozzák a találkozások számát, ne menjenek locsolkodni, és az ünnepi szentmiséken és istentiszteleteken – akárcsak tavaly – ezúttal is virtuális formában vegyenek részt. Azt ajánlják, a szabadban se tartózkodjanak nagyobb csoportok, és csak a járáson belül utazzanak az emberek. A szakértők figyelmeztetnek, hogy mindenki hordjon szájmaszkot, illetve reszpirátort, és egyénileg, a szabadban sportoljanak az emberek.

Eduard Heger pénzügyminiszter, megbízott egészségügyi miniszter péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, mivel kevés a vakcina az országban, jelenleg a védőmaszk a legerősebb fegyver a vírus elleni küzdelemben. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetekben jó hírek is érkeztek a járvány tekintetében, de mindent meg kell tenni, hogy ez a folyamat ne törjön meg. „Kérem,

minden húsvéti ünnepeket kísérő szokásunkat hagyjuk meg a jövő évre”

– fogalmazott, s egyben köszönetet mondott a polgároknak, hogy képesek elfogadni a járvány pofonjait.

A húsvéti ünnepeket a miniszter egy nagy csatának nevezte a járvány elleni küzdelemben, ezért is ültek le a szakértőkkel, hogy meglegyen hozzá a muníció. Heger szerint

az emberek most döntő csapást mérhetnek a koronavírusra.

Kiemelte, hogy a legjobb intézkedések sem érnek sokat, ha nem tartják be azokat. A miniszter nem vetette el a lehetőségét, hogy

a Szputnyik V-vakcinával már március végén oltani kezdenek az országban, mert az orosz oltóanyag laboratóriumi eredményei jövő héten megérkeznek.

Ján Mikas országos tisztifőorvos fokozatosan javulónak jellemezte a szlovákiai járványhelyzetet, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy még mindig vannak, akik felelőtlenül viselkednek. „Olyan információm van, hogy ma délután is felszáll egy gép Egyiptomba több tucat emberrel a fedélzetén. Kérem, fontolják meg az utazást” – üzente a tisztifőorvos.

Szlovákiában csütörtökön 9079 mintán végezték el a tesztelést, ebből 1272 esetben mutatták ki a betegséget PCR-tesztek segítségével. Az elhunytak száma 60-nal emelkedett, a koronavírus szlovákiai halálos áldozatainak száma ezzel 9373-ra nőtt. A kórházban kezelt betegek száma azonban az elmúlt 24 órában 3500-ról 3416-ra csökkent – derül ki az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja weboldalán pénteken közzétett adatokból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Szlovákiában döntő csapást mérhetnek a koronavírusra?
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018