eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Angol szociális segélyből épülnek csokiházak Pálócon?

A május hetedikei brit választás egyik sokat vitatott központi témája az európai uniós szabad bevándorlás. A probléma megoldatlansága az uniós tagságot ellenző UKIP Függetlenségi Párt malmára hajtja a vizet. A britek többsége ellenzi a túlzott mértékű bevándorlást, és fogékony arra a most megjelent szakértői tanulmányra, amely a kérdés extrém jelenségeivel, így a bevándorlás és a szervezett bűnözés kapcsolatával foglalkozik.

A Társadalmi Igazságosságot Kutató Központ elnevezésű brit szervezet munkatársa, rendőri illetékesekkel folytatott interjúk alapján állított össze adatokat azokról a bűnözőkről, akik egyrészt prostituáltakat hoznak be Kelet-Európából Angliába, és futtatják ezeket, másrészt megszervezik a segélyből élés módjait bevándorlók számára.

A tanulmány elsősorban szlovák, lengyel, román és bolgár bűnözőket említ, olyanokat is, akik a legkeményebb mezőgazdasági munkára utaztatnak ide kelet-európaiakat, és a keresetük egy részét elveszik. De a prostituáltak importjával kapcsolatban magyar futtatókról is szó esik. A lányokat interneten lehet megrendelni, az egyik internetes program több százat kínál.

Visszatetszést kelt, hogy milyen sok bevándorló érkezik kimondottan azzal a céllal, hogy munkanélküli és szociális segélyen éljen. A polgári napilap, a Daily Mail riportja szerint a kelet-szlovákiai Pálócról, azaz Pavlovcéről Angliába jöttek életvitelszerűen veszik fel a segélyt, és ebből immár annyit küldtek haza, hogy a faluban kis családi házak épülnek angol pénzből. Mivel divat ezeket élénk színekre festeni, "Smartie-csoki házként" beszélnek róluk a falubeliek.

A brit hatóságok már felfigyeltek a jelenségre, így a könnyű jövedelemre vágyó kelet-szlovákiaiak újabban Kanadát célozzák meg, hátrányos megkülönböztetésükre hivatkozva. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×