INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Elhagyják a tehetségek Angliát

Infostart / InfoRádió
A migráció immár világjelenség, könnyen változtatnak hazát az emberek. A legújabb angliai felmérés ugyanakkor aggodalmat keltett azzal a figyelemre méltó adattal, hogy a tehetséges és képzett britek vándorolnak ki, míg képzetlen bevándorlók százezrei telepednek le a szigetországban.

Tíz közül egy jól képzett angol szakmunkás a külföldi agyelszívás áldozata lesz - állapítja meg a Londoni Egyetem kutatói által most közzétett tanulmány. A tehetségesek emigrálnak, engedve a magasabb kereset és a jobb életkörülmények csábításának. Eközben több mint kétmillióra nőtt a képzetlen bevándorlók száma.

A 2011-es választás előtt David Cameron azt ígérte, hogy jelentősen leszorítja a bevándorlást. De ígéretét nem tudta betartani, főként az európai uniós munkavállalási szabályok miatt. És olyan bevándorlók érkeznek tömegével, akik nincsenek Anglia hasznára.

A Londoni Egyetem felmérése tartalmazza például azt a meghökkentő adatot is, hogy a huszonöt éven felüli bevándorlók hat százalékának soha nem volt még állása. Az érkezők általában még az egyszerű számtani műveletek elvégzésére is csak nehezen képesek.

Közben angol szakmunkások és diplomások százezrei költöznek Ausztráliába, az Egyesült Államokba, Új-Zélandba és Kanadába, jobb kereset és a kellemesebb életkörülmények reményében. Az angol nyugdíjasok kivándorlási célpontja pedig Spanyolország, ahol úgy tervezik, hogy életük vége egy nagy nyaralás lesz a napsugaras tengerparton.  


A címlapról ajánljuk