eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elhagyják a tehetségek Angliát

A migráció immár világjelenség, könnyen változtatnak hazát az emberek. A legújabb angliai felmérés ugyanakkor aggodalmat keltett azzal a figyelemre méltó adattal, hogy a tehetséges és képzett britek vándorolnak ki, míg képzetlen bevándorlók százezrei telepednek le a szigetországban.

Tíz közül egy jól képzett angol szakmunkás a külföldi agyelszívás áldozata lesz - állapítja meg a Londoni Egyetem kutatói által most közzétett tanulmány. A tehetségesek emigrálnak, engedve a magasabb kereset és a jobb életkörülmények csábításának. Eközben több mint kétmillióra nőtt a képzetlen bevándorlók száma.

A 2011-es választás előtt David Cameron azt ígérte, hogy jelentősen leszorítja a bevándorlást. De ígéretét nem tudta betartani, főként az európai uniós munkavállalási szabályok miatt. És olyan bevándorlók érkeznek tömegével, akik nincsenek Anglia hasznára.

A Londoni Egyetem felmérése tartalmazza például azt a meghökkentő adatot is, hogy a huszonöt éven felüli bevándorlók hat százalékának soha nem volt még állása. Az érkezők általában még az egyszerű számtani műveletek elvégzésére is csak nehezen képesek.

Közben angol szakmunkások és diplomások százezrei költöznek Ausztráliába, az Egyesült Államokba, Új-Zélandba és Kanadába, jobb kereset és a kellemesebb életkörülmények reményében. Az angol nyugdíjasok kivándorlási célpontja pedig Spanyolország, ahol úgy tervezik, hogy életük vége egy nagy nyaralás lesz a napsugaras tengerparton.  

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×