eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Itt él Európában a legtöbb multimilliomos

Európában a legtöbb multimilliomos Németországban él és számuk folyamatosan emelkedik. A legfrissebb felmérések az elmúlt év végén már csaknem 20 ezer német multimilliomost tartottak nyilván. A jelenség azonban nem korlátozódik Németországra, mert mint az UBS nevű svájci bank felmérése kimutatta, valamennyi földrészen egyre bővül a mesés vagyonnal rendelkezők tábora.

A svájci UBS bank és a vagyonok felmérésére szakosodott World Wealth Report nevű intézmény szerint az tekinthető multi-milliomosnak, aki 30 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkezik. Egy nemrég készült kimutatás szerint a világon 211 ezer multi-milliomos él és vagyonuk összesen megközelíti a 30 billió dollárt.

Ez 6 százalékos növekedést jelent egy esztendő alatt. A tanulmány utal arra is, hogy a multimilliomosok 87 százaléka férfi és átlag két gyermek apja.

Kiadásaikban jelentős szerepet játszik az ékszerek vásárlása, mert évente legalább 25 milliárd dollárt adnak ki ékszerre, de nem sajnálják a pénzt drága yachtokra sem, amire átlagosan 22 milliárdot fordítanak. A felmérésből kiderül az is, hogy a lista élén - már jó ideje - az Amerikai Egyesült Államok áll, de Németország is keményen tartja a második helyet.

Különbség főleg a vagyon megszerzésében mutatkozik: Amerikában még ma is érvényes az a mondás, hogy tányérmosóból bárki lehet milliomos, ezt bizonyítja az a tény, hogy a gazdagok jelentős hányada saját maga teremtette meg a vagyonát. Németországban viszont az öröklés játszik szerepet, mert a német multi-milliomosok közel harmada hagyaték révén került a szuper-gazdagok klubjába.

A legtöbben Münchenben, Hamburgban, Düsseldorfban valamint Stuttgartban élnek.

Ez a négy város európai szinten élvonalban áll, mint a multimilliomosok kedvenc lakóhelye. A lista élén London áll, de világviszonylatban New York viszi el a pálmát, ugyanis az amerikai nagyvárosban 8655 olyan személyt tartanak nyilván, aki bármikor legalább 30 millió dollár felett rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×