eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Élelmiszerbankot nyitnak az angliai éhezőknek

A hatvanmillió lakosú Nagy-Britanniában tizenhárom millió a mélyszegénységben élők száma, és naponta tízezrek maradnak éhen. Ilyenkor télen gyakran az a kérdés: fűtsenek vagy egyenek. Ezért úgynevezett élelmiszerbankokat, azaz elosztóhelyeket szerveznek egyházak és társadalmi szervezetek, ahol tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászorulók számára.

Karácsony előtt többet gondolnak jótékonyságra az emberek, eszükbe jut, milyen nehéz azoknak a sorsa. akiknek nemhogy ajándékozásra, de még betevő falatra is alig telik. Ezért olvashatunk a brit sajtóban ilyenkor a szokásosnál többet az úgynevezett élelmiszerbankokról. A lapok a már segélyben részesülteket idézik.

Egy salisbury-i fiatalasszony mondta el például, hogy a szomszédtól kellett kérnie leveskonzervet, mert a kislányának napok óta nem tudott meleg ételt adni. A férje beteg, nem keres, megjött a villany és gázszámla, azt kellett kifizetni.

Charlotte huszonegy éves, hetek óta alig evett. Állami gondozásból került ki, technikumba iratkozott, volt két esti munkahelye, de mindkettőt elvesztette. Mivel gyermeke nincs, semmiféle segélyben nem részesül. Az élelmiszerbank jóformán az életét mentette meg.

Még egy Afganisztánban szolgált tiszt is jelentkezett élelmiszercsomagért. Kieran McCrystall hadnagy harctéri sokktól ideggyógyászati kezelésre szorul, nem tudja magát ellátni. Beutalták egy egyházi szállásra, de ott nincs élelmezés.

A szervezők a tehetősebb polgárságot kérik tejpor, cukor, gyümölcslé, száraztészta, rizs, keksz és lekvár adományozására. Tavaly több mint 900 ezer brit rászoruló kapott élelmiszercsomagot, közöttük 330 ezer gyerek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×