eur:
388.32
usd:
360.33
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Hol él a legtöbb milliomos?

Az európai államok közül Franciaországban él a legtöbb milliomos - ez derül ki a svájci Credit Suisse bank által készített tanulmányból. A kutatás azonban azt is kimutatja, hogy a brit vagy a német milliomosok átlagosan gazdagabbak, mint a franciák.

A Credit Suisse által felállított világranglistán az első két helyet az Egyesült Államok és Japán foglalja el 10,1 millió, illetve 3,1 millió milliomossal, harmadik helyre a franciák futnak be, az ottani milliomosok száma eléri a 2,6 milliót, megelőzve ily módon Németországot és Nagy Britanniát. Ez utóbbi két európai államban a milliomosok számát 1,7 millióra, illetve 1,6 millióra becsülik.

A francia milliomosok egyébként alapvetően a magas ingatlanáraknak köszönhetik előkelő helyezésüket, és a tanulmányból az is kiderül, hogy Németországban és Angliában a franciákhoz képest magasabb azoknak a gazdagoknak a száma, akik 100 millió dollárnál, azaz 72 millió eurónál nagyobb vagyonnal rendelkeznek.

A most közzétett adatok elemzők szerint tovább növelhetik a franciákban amúgy is meglévő ellenérzéseket a gazdagokkal szemben, annál is inkább, mivel mára több mint négyszázszorosára növekedtek a társadalom legszegényebb és leggazdagabb 10 százaléka közötti vagyoni különbségek. A kutatók ennek kapcsán azt mondják, míg korábban e jelenséget főleg a munkások tartották elviselhetetlennek, mára ez a frusztráció a középosztályt is elérte.

Egy másik, a Société Générale bank és a Forbes magazin által nemrég készített tanulmány arra is rávilágít, hogy a francia nagy vagyonok 67 százaléka öröklésből származik, miközben az Egyesült Államokban a milliomosok 68 százaléka önerőből, csaknem a nulláról indulva gazdagodott meg. Ami azt jelenti, hogy Franciaországban sokkal nehezebb a társadalmi felemelkedés, ami szintén erős frusztrációt okoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×