eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Százezrek ünnepelték a német csapatot Berlinben

Hajnalig ünnepelték a német válogatott vasárnapi győzelmét a szurkolók Németország nagyvárosaiban: Berlinben közel 400 ezren ujjongtak, amikor Thomas Müller berúgta az angoloknak a második gólt, Münchenben pedig dudaszóval köszönték meg a játékosoknak a kiemelkedő teljesítményt.

A labdarúgó-világbajnokság egyik legizgalmasabb mérkőzésére óriási kivetítőkkel készültek a berliniek, a szurkolók számára fenntartott övezetekben közel 400 ezren figyelték a német-angol összecsapást. A többi nagyvárosban is több százezren gyűltek össze a tereken és a sétálóutcákon, hogy közösen nézzék végig a német válogatott továbbjutása szempontjából kulcsfontosságú meccset.

A dél-afrikai Bloemfontein stadionjában még véget sem ért a mérkőzés, Münchenben már hangos dudaszóval dicsérték a játékosok teljesítményét, a nemzeti lobogókkal feldíszített autók késő éjszakáig köröztek az utcákon. A németek 4-1-es győzelmében fontos szerepet játszó Thomas Müller gyorsan a bajorok kedvencévé vált, a fiatal labdarúgó az dicsérő szavakat azonban azzal hárította el, hogy az egész csapatot elismerés illeti.

Ezt emelte ki Angela Merkel is, aki - a brit kormányfőhöz, David Cameronhoz hasonlóan - a G20 találkozó ideje alatt is figyelemmel követte az élő közvetítést. A német kancellár szerint minden okuk megvan az ünneplésre, a válogatott be fog jutni a döntőbe is, ehhez azonban az argentin csapat elleni meccsen is jól kell teljesíteni.

A labdarúgó-világbajnokságnak már nemcsak a foci kedvelői, hanem a német szórakozóhelyek és éttermek tulajdonosai is örülnek, ugyanis ezen a héten is meleg, nyári idő lesz, amely a szurkolókat a szabadtéri kivetítők elé csalogatja majd. Õk pedig - akár győz, akár veszít a csapat - sört fognak inni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×