eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
A Lófő-tisztás a Bükki Nemzeti Parkban, Bükkszentkereszt közelében 2020. május 23-án. 1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a nemzeti parkok és egyéb védett területek jelentőségére, illetve a környezettudatos gondolkodás fontosságára.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Elképesztő, de fagyott Magyarországon

Szombaton hajnalban mínusz 2,6 Celsius-fokot mértek a bükki Mohos-töbörben.

A Bükk-fennsík különleges helyének furcsa hőmérsékleteiről az Infostarton már többször is beszámoltunk. Legutóbb áprilisban, amikor mínusz 10 fok is volt a töbörben.

Ezekben a lefolyástalan gödrökben speciális mikroklimatikus viszonyok uralkodnak, ennek köszönhető, hogy a töbrök alján akár nyári éjszakákon is lehetnek mínuszok – mint az az idei első nyári fagy idején, június 6-án is megtörtént - írja most a sokszinuvidek.24.hu.

Szombat hajnalban -2,6 Celsius-fokon állt be a napi minimum hőmérséklet a Mohos-töbörben. Ezzel naptárilag a második és a harmadik fagyos napon vagyunk túl az idei nyár (2024) tekintetében a töböralji állomás mérései alapján, melyek a felszín felett 2 méterrel rögzített értékek - írták a közösségi oldalukon.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×