eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Nyitókép: Unsplash.com

Ilyen még nem volt a Chrome-ban: már írni sem kell

A mesterséges intelligencia jelentős segítséged ad a böngésző felhasználóinak – egyelőre csak angol nyelven.

A Chrome következő verziójában már próbálgatható a böngészőbe épített mesterséges intelligencia, ami kérésre gyakorlatilag bármilyen szöveget megfogalmaz a felhasználó helyett – írja a hvg.hu.

A böngésző újdonsága a Geminire épül, a funkció a Chrome következő, 122-es verziójában, kísérleti funkcióként bukkant fel, egyelőre csak az angol felületen. A „Help me write” (Segíts írni) nevű eszköz szöveges instrukció mentén segít a felhasználónak mondatok, vagy akár egy egész bekezdés megfogalmazásában – mindemellett azt is figyeli, milyen oldalon van megnyitva épp, és ahhoz igazítja a választ is. Akár kész szöveget is át tud fogalmazni a felhasználó kérései szerint.

Például, ha valaki egy szállást szeretne értékelni, kitérhet címszavakban az olyan részletekre, milyen volt a reggeli, a szállásadók kedvesek voltak-e, és milyen volt a tisztaság. Ezeket az MI kerek egész mondatokba önti. Emellett még a szöveg hossza és tónusa is beállítható egy-egy legördülő menüből. Ha a felhasználó elégedett a generált szöveggel, egy gombnyomással beillesztheti azt a szövegdobozba.

A funkció aktiválásához a jobb felső sarokban lévő, hárompontos menüben, a „Kísérleti MI funkciók” opción belül kell aktiválni az eszközt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×