eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Régóta várt frissítést kap a Chrome böngészője

Az Android régi problémáját oldják meg.

Hatalmas fejlesztést kap hamarosan az Android alkalmazáson belüli böngészője, a Chrome custom tabs.

Ezen a néven még bizonyára nem ismerős sokaknak, pedig gyakran használt funkcióról van szó: ez az a Chrome technológiájára épülő szolgáltatás, ami egy alkalmazásban lévő hivatkozást úgy nyit meg, hogy közben nem lép át a Chrome böngészőbe - írta a hvg.hu.

Csak egy példa: ha mondjuk a levelező alkalmazásában egy e-mailben lévő linkre kattint, az megnyílik a levelezőappon belül, és nem léptet át a rendszer a Chrome-ba. Ám ezt az oldalt nem lehet eltenni későbbre, vagy visszatérni hozzá máshogy, a bezárásával pedig adott esetben a beírt adatok is elveszhetnek.

Ez azonban hamarosan a múlté lesz, a Google ugyanis fejleszti a beépített böngészőt, így a böngészőlapokat már kicsinyíteni is lehet – írja az Android Police. Ez azt jelenti, hogy ha vissza szeretne térni az alkalmazásba, például valamilyen adatért, akkor a megnyitott böngészőlapot a bal felső saroknál lévő, lefelé mutató nyíl megérintésével „ledobhatja”. Így ez az oldal egy lebegő panellé válik, hasonlóan a videós appok kép a képben (PiP) funkciójához, és később is elérhető.

Mivel a funkció a Chrome technológiáján alapul, a böngészőt kell frissíteni hozzá.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×