eur:
390.65
usd:
365
bux:
68327.2
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Mid adult man´s hands selecting location on mobile phone while sitting in driver´s seat
Nyitókép: Getty Images/ Mindful Media

Új funkció költözik be az autókba – a rendőrök örülhetnek

A mesterséges intelligencia és a Google segít az üzenetekre válaszolni vezetés közben.

Vezetés közben üzenetekre válaszolni balesetveszélyes, de a Google a mesterséges intelligencia (AI) erejével szeretné megkönnyíteni, és valamilyen szinten "legalizálni" ezt a feladatot – írja a vezess.hu.

Az Android Auto álaszol majd helyettünk: összefoglalja a szöveges üzeneteket, és válaszol a mi nevünkben. A Google azt állítja, hogy új AI-funkciói biztonságosabbá teszik a telefon kezelését vezetés közben.

Amikor hosszú szövegeket vagy üzenetek sorát kapjuk, akkor a Google mesterséges intelligenciája automatikusan összefoglalja a történéseket, akik használják a Google Gmail csevegő funkcióját, azok már ismerhetik, hogy ez hogyan is működik.

Ezen túlmenően az Android Auto javaslatokat is kínál a felhasználóknak a válaszadáshoz, még a Google Maps adatait is felhasználja, hogy megmondja az üzenetet küldő személynek, mikor érkezünk meg, ha épp érte megyünk.

Az más kérdés, hogy a gépi válaszok ellenőrzése, javítása ugyanannyira elvonhatja majd a sofőr figyelmét, mint az eddigi üzengetés.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×