eur:
387.64
usd:
358.03
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Pixabay

Kitört a Windows-pánik: számítógépek milliói mehetnek a kukába

A számítógépek 40 százaléka nem frissíthető Windows 10-nél újabb operációs rendszerre, ennek támogatása pedig két éven belül lejár.

A Microsoft jelenleg támogatott, legrégebbi rendszerváltozata a Windows 10, melyet 2015-ben mutattak be, és a jelenlegi állás szerint a tizedik születésnapján, azaz 2025-ben ér véget a támogatása. Magától értetődő lenne, hogy a Windows 10-es gépeket frissíteni kell a 11-re, ez azonban rengeteg számítógép esetében nem kivitelezhető, mivel a Windows 11 rendkívül szigorú hardveres követelményekkel rendelkezik: csak a modern processzorszériákat támogatja, és a TPM 2.0 biztonsági chip megléte is szükséges a telepítéséhez. Emiatt rengeteg kiválóan működő, hardveresen egyébként még megfelelő számítógép nem frissíthető Windows 11-re.

A Public Interest Research Group (PIRG) a napokban egy petíciót indított Satya Nadella Microsoft-vezérigazgatónak címezve, hogy gondolják újra a Windows 10 2025-ös kivezetését – írja a hvg.hu. A csoport szerint számítógépek milliói maradhatnak támogatás nélkül, ráadásul óriási mértékben megnőhet ettől a selejtezett számítógépek mennyisége is.

A Microsoft egyelőre nem reagált a petícióra.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×