eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Szigorú döntést hozott a Google a Play áruházban

Vége a megtévesztő alkalmazásneveknek, új szabályok jönnek.

A Google a jövőben sokkal szigorúbb szabályokhoz köti, hogy a fejlesztők miként nevezik el a Play áruházban megjelenő alkalmazásaikat. A változtatás célja, hogy az átverésnek hangzó programok eltűnjenek, illetve, hogy a felhasználó még könnyebben beazonosíthassa, mit fog letölteni – írja a hvg.hu.

A Play áruházba szinte korlátozás nélkül lehet feltölteni a felhasználóknak szánt applikációkat, és ezt ki is használják a fejlesztők, olyan, a valüságot nem mindig fedő nevet adnak programjaiknak, amelytől azt remélik, hogy többen töltik le.

Emiatt a Google változtat szabályzatán, és a jövőben már új irányelvek alapján kell elnevezni az appokat. Ezek közé tartozik, hogy a programok címe nem lehet majd hosszabb 30 karakternél, nem tartalmazhat emojikat és minőségjelzőket, valamint tilos lesz az “ingyenes” és az “akciós” kulcsszavak használata is. Az új irányelvek az appokhoz tartozó képernyőképekre is vonatkoznak.

A módosítások az év második felétől lépnek életbe, a betartásukat pedig szigorúan ellenőrzik majd a moderátorok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×