eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Az Apple új operációs rendszere miatt jöhet a fizetős Facebook

A múlt héten kiadott iOS 14.5 új adatvédelmi beállítása nagyot vághat a Facebook bevételein, ez lehet a válaszlépés.

Az iOS 14.5-ben már minden fejlesztőnek engedélyt kell kérnie a felhasználótól, hogy egy alkalmazás követhesse különféle tevékenységeit. Az új, a felhasználók érdekében beépített lehetőség természetesen a Facebookot érinti a legérzékenyebben, hisz a közösségi oldal bevételeit alapvetően határozzák meg a különféle követési tevékenységek – írja a hwsw.hu.

A Facebook a felhasználók meggyőzésére elsőként felugró ablakokat készített, amelyen olyan előnyöket sorol fel, mint a felhasználó igényeire, illetve érdeklődési körére szabott releváns reklámok, vagy a közösségi oldalra támaszkodó különféle kisebb és nagyobb üzletek közvetett támogatása. A célközönség minél pontosabb elérése ugyanis kritikus fontosságú, enélkül jelentősen alacsonyabb lehet a különféle reklámok hatékonysága.

Ennél sokkal érdekesebb a

"Help keep Facebook free of charge",

amellyel valamiféle fizetős szolgáltatásra igyekszik utalni a közösségi oldal. A Facebook már korábban kijelentette, hogy az Apple új adatvédelmi beállítása "megváltoztatja az eddig ismert internetet", illetve arra fogja késztetni az online médiatermékeket, hogy a fogyasztóktól valamilyen formában díjat szedjenek be, mondván, a hirdetéskiszolgáló rendszerek működésének egyik alapját épp az anonim nyomkövető elemek adják.

A Cambridge Analytica-botrány után Mark Zuckerberg már egy félreérthető utalást tett arra, hogy a Facebook gondolkodik egy fizetős verzión. Most már nem kizárt, hogy a Facebook komolyan megfontolja a fizetős csomag bevezetését. Minden bizonnyal lennének olyan Facebook-felhasználók, akik szívesen fizetnének azért, hogy ne bukkanjanak fel olykor irritáló reklámok a közösségi oldalon, illetve ne kövessék őket lépten-nyomon.

A Facebook azzal számol, hogy az iOS-felhasználók csupán kevesebb mint 20 százaléka fog beleegyezni abba, hogy a különféle kódokkal a továbbiakban is nyomon követhessék majd tevékenységeiket az egyes appokon keresztül.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×