INFORÁDIÓ
2021. május 13. csütörtök
Imola, Szervác

apple

ios

facebook

digitális

Az Apple új operációs rendszere miatt jöhet a fizetős Facebook

Az Apple új operációs rendszere miatt jöhet a fizetős Facebook

Infostart

A múlt héten kiadott iOS 14.5 új adatvédelmi beállítása nagyot vághat a Facebook bevételein, ez lehet a válaszlépés.

Az iOS 14.5-ben már minden fejlesztőnek engedélyt kell kérnie a felhasználótól, hogy egy alkalmazás követhesse különféle tevékenységeit. Az új, a felhasználók érdekében beépített lehetőség természetesen a Facebookot érinti a legérzékenyebben, hisz a közösségi oldal bevételeit alapvetően határozzák meg a különféle követési tevékenységek – írja a hwsw.hu.

A Facebook a felhasználók meggyőzésére elsőként felugró ablakokat készített, amelyen olyan előnyöket sorol fel, mint a felhasználó igényeire, illetve érdeklődési körére szabott releváns reklámok, vagy a közösségi oldalra támaszkodó különféle kisebb és nagyobb üzletek közvetett támogatása. A célközönség minél pontosabb elérése ugyanis kritikus fontosságú, enélkül jelentősen alacsonyabb lehet a különféle reklámok hatékonysága.

Ennél sokkal érdekesebb a

"Help keep Facebook free of charge",

amellyel valamiféle fizetős szolgáltatásra igyekszik utalni a közösségi oldal. A Facebook már korábban kijelentette, hogy az Apple új adatvédelmi beállítása "megváltoztatja az eddig ismert internetet", illetve arra fogja késztetni az online médiatermékeket, hogy a fogyasztóktól valamilyen formában díjat szedjenek be, mondván, a hirdetéskiszolgáló rendszerek működésének egyik alapját épp az anonim nyomkövető elemek adják.

A Cambridge Analytica-botrány után Mark Zuckerberg már egy félreérthető utalást tett arra, hogy a Facebook gondolkodik egy fizetős verzión. Most már nem kizárt, hogy a Facebook komolyan megfontolja a fizetős csomag bevezetését. Minden bizonnyal lennének olyan Facebook-felhasználók, akik szívesen fizetnének azért, hogy ne bukkanjanak fel olykor irritáló reklámok a közösségi oldalon, illetve ne kövessék őket lépten-nyomon.

A Facebook azzal számol, hogy az iOS-felhasználók csupán kevesebb mint 20 százaléka fog beleegyezni abba, hogy a különféle kódokkal a továbbiakban is nyomon követhessék majd tevékenységeiket az egyes appokon keresztül.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018