eur:
394.26
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Elon Musk nem viccel: bemutatjuk az agyával pingpongozó majmot - videó

A hosszú távú cél: az agyi utasítás segítségével legyőzni a testi lebénulást.

A Tesla-vezér Elon Musk implantátumos vállalata, a Neuralink elsőre elég hihetetlennek tűnő videót tett közzé egy új programról - olvasható a Portfolión.

Ebben azt mutatják be, amint egy agyi beültetéssel rendelkező majom már a gondolataival is irányíthat egy videójátékot; a Pager nevű rézuszmajom a videó szerint eszközhasználat nélkül pingpongozik a játékban.

A videó bemutatja, hogy először egy joystick segítségével játszik a majom, amikor célt ér, banánlét kap szívószálon keresztül.

A játék ezután nehezedik, marad az eszköz a majom kezében, de már a gondolatai irányítják az eseményeket.

Ezt követően jön a harmadik fázis.

A Neuralink hosszú távú célja, hogy lebénult emberek számára nyújtson új esélyt abban, hogy agyi jelek segítségével a mozgás újra lehetővé váljon számukra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×