INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

koronavírus

kutatás

vírusvédelem

Ez lehet a koronavírus gyenge pontja

Ez lehet a koronavírus gyenge pontja

Infostart

Érdemes lenne nanoszinten blokkolni a vírus felszínének bizonyos részét, amivel megakadályozható lenne, hogy a sejtjeinkhez kapcsolódjon.

Egy friss, az ACS Nano szaklapban publikált kutatás szerint a SARS-CoV-2 vírus ellenes szerek készítésekor érdemes a sejtek, molekulák és fehérjék közötti elektrosztatikus kölcsönhatásokat is figyelembe venni. A kutatók szerint a vírus tüskefehérjéi melletti terület pozitív töltésű, és mindössze 10 nanométerre esik attól a résztől, amin keresztül a vírus a gazdatesthez kapcsolódik. Ezzel szemben a sejtjeinken lévő receptorok negatív töltésűek, így vonzzák egymást, elősegítve a fertőzést - írta az Index.

A kutatók szerint ha a vírus felületének ezt a pozitív töltésű részét veszik célba, akkor közömbösíthetik a vírust, ha sikerülne valahogyan negatív töltésű molekulával blokkolni a területet. Szerintük ezután már képtelen lenne arra a vírus, hogy megcélozza a gazdatestet. Ez azonban időigényes és nem egyszerű feladat, vagyis nem olyan megoldás, ami pár héten belül elérhető lehet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018