INFORÁDIÓ 
2020. február 25. kedd
Mátyás

bluetooth

hacker

veszély

Hatalmas veszélyt jelent a bekapcsolt Bluetooth

Hatalmas veszélyt jelent a bekapcsolt Bluetooth

Infostart

A hackerek képesek kihasználni a Bluetooth gyengeségét, ezért jobb, ha kikapcsolva tartjuk.

A Bluetooth-technológia korántsem olyan biztonságos, mint azt eddig sejtettük, egy új támadásfajta után igyekeznek mindenkit lebeszélni a használatáról - írja a hvg.hu a Las Vegas-i Def Con kiberbiztonsági konferencia egyik előadása alapján. A Bluetooth segítségével akár meg is süketíthetnek valakit. Ehhez elsősorban egy vezeték nélküli fülhallgatóra van szükség, illetve aktív kapcsolatra, máskülönben a támadók nem tudnak rácsatlakozni.

A szakemberek szerint a gond a kapcsolat gyenge védelméből adódik, azt ugyanis könnyű kijátszani. A támadók ezután távolról feljebb tekerik a hangerőt, vagy olyan különleges zajt sugároztatnak az eszközzel, amely akár halláskárosodást is okozhat.

A Bluetooth más téren sem biztonságos. A Hexway kiberbiztonsággal foglalkozó kutatói szerint az Apple a szintén Bluetooth-szal működő AirDrop rendszere is feltörhető, így távolról adatok, többek közt telefonszámok lophatók a közben mit sem sejtő készülékekről.

Egy, a napokban felfedezett módszer szerint a hackerek megzavarhatják az eszközök párosítását, lehetővé téve, hogy a kapcsolat titoksított kulcsa rövidebb legyen a szükségesnél, majd pedig hozzáférést szerezzenek az adatfolyamhoz. Ezért a szakértők minden esetben azt tanácsolják, hogy a Bluetooth inkább legyen kikapcsolva, és ha működik is, csak addig, amíg valóban szükség van rá.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018