eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kétségek Hitler halála kapcsán

Kétségek vetődtek fel Adolf Hitler halálának körülményeivel kapcsolatban, ugyanis egy amerikai kutató azt állítja, egy nőé az a koponya, amit eddig a náci diktátor maradványának hittek.

Egy 20 és 40 év közötti nő koponyája az, amit eddig Adolf Hitlerének gondoltak - derül ki egy amerikai kutató vizsgálatából.

A connecticuti egyetem archeológusa, Nick Bellantoni Moszkvában egy óráig tanulmányozhatta a náci diktátor maradványait, és azt a kanapét is, amely Hitler bunkeréből származott, és amelyen állítólag a vére van. A kutató DNS-mintát is vett, és ennek eredménye, valamint a koponyacsontok vizsgálata alapján azt állapította meg, az egy 20 és 40 év közötti nőtől származik.

"A csont nagyon vékonynak tűnik, a férfi csontok sokkal erősebbek" - magyarázta Nick Bellantoni, aki egy dokumentumfilmhez használta fel az információkat.

Az eddig ismertek alapján Hitler 1945. április 30-án öngyilkosságot követett el Eva Braunnal együtt berlini bunkerében, miközben a szovjet csapatok már a várost támadták. A háború után a csontokat Moszkvába vitték, de ezeket 1970-ben a KGB elégettette, a koponyatöredék és a fogmaradványok kivételével.

Az amerikai kutató szerint az is kizárható, hogy a koponya Eva Brauné, aki ugyan öngyilkossága idején 33 éves volt, de nincs arról adat, fejbe lőtte volna magát, míg a csontokon van egy golyó ütötte lyuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×