eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (b) és a későbbi bronzérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntője előtt a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az utolsó nagy esély a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázóknak - a vasárnapi program

Az utolsó reális éremszerzési esély a vasárnapi a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók előtt. Hárman is bejutottak az 500 méteres táv negyeddöntőjébe. Liu Shaolin Sándoron, Liu Shaoangon és Krueger John-Henryn kívül lesz még egy magyar szereplője a kilencedik versenynapnak: férfi óriás-műlesiklásban bemutatkozik Kékesi Márton.

Nem lesz könnyű dolga a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak, hátrányos, hogy nem tudnak az első pályáról indulni. Az ellenfelek neveit figyelve Liu Shaolin Sándornak lesz a legnehezebb dolga.

Kékesi Márton óriás-műlesiklásban áll rajthoz. A síző korábban elárulta az MTI munkatársának, hogy nem biztonsági menetre készül, célja, hogy a 61-es rajtszámánál jobb helyen végezzen az első fordulóban.

Vasárnap hét aranyérem talál gazdára, a rövid pályás gyorskorcsolyázóknál a férfi 500-as futamokon kívül a női váltó fináléját rendezik. Pekingben eddig csak európaiak győztek a női számokban a rövidpályás gyorskorcsolyaversenyeken.

A női gyorskorcsolyázók 500 méteres sprintszámát is vasárnap rendezik, jön a 4x10 kilométeres férfi sífutóváltó, mégpedig északi aranyesélyekkel, valamint a sílövők üldözéses száma, a férfiaknál és a nőknél egyaránt.

Ami az előcsatározásokat illeti, síakrobatikában a női slopestyle és a női ugrás selejtezőjét rendezik, folytatódik a férfi jégkorongtorna csoportköre, újra jégre lépnek a curlingezők, de a bobversenyek is elkezdődnek a női egyes első és második futamával.

alpesi sí:

férfi óriás-műlesiklás (Kékesi Márton) 3.15 és 6.45

rövidpályás gyorskorcsolya:

férfi 500 m (Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor) 12.00

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×