eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
 Az aranyérmes amerikai Nathan Chen a férfi műkorcsolyázók eredeményhirdetésén a 2022-es pekingi téli olimpián, a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Óriási különbséggel dőlt el a férfi műkorcsolya – videók

Nathan Chen hatalmas fölénnyel nyerte a férfi műkorcsolyázók versenyét a pekingi téli olimpián.

A kűrnek a háromszoros világbajnok komoly előnnyel vágott neki, mivel világcsúcsot jelentő 113,97 ponttal végzett az élen a keddi rövidprogramban.

Az Elton John által szerzett Rocketman filmzenéjére korcsolyázó Chen, aki a phjongcshangi olimpia óta csak egyszer kapott ki, semmit sem bízott a véletlenre, ezúttal is remekelt, szinte valamennyi ugrástípusból bemutatott négyfordulatost, így teljesen elvarázsolta a közönséget és a bírókat is. A szabadkorcsolyázása után kétség sem férhetett a diadalához, végül több mint húszponttal előzte meg legfőbb riválisait.

Mögötte két japán, a tavaly világbajnoki ezüstérmes Kagijama Juma és a négy éve Phjongcshangban ezüstérmes Uno Soma végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Az elmúlt két olimpián győztes, szintén japán Hanju Juzuru mivel a rövidprogramban csak nyolcadik lett, így jószerivel esélytelenül várta a kűrt, amelyben azonban

sporttörténelmi tettre készült: megpróbálta a négyfordulatos Axelt, amely még soha senkinek nem sikerült versenykörülmények között. Neki sem jött össze,

de az esés ellenére a szabadkorcsolyázását a harmadik legjobbnak értékelték a pontozók, így feljött összesítésben a negyedik helyre.

Ha Hanjunak másodszor is összejött volna a címvédés, akkor megismételte volna a svéd Gillis Grafström bravúrját, aki 1920-ban, 1924-ben és 1928-ban diadalmaskodott.

Műkorcsolya, férfiak

1. Nathan Chen (Egyesült Államok) 332,60 pont

2. Kagijama Juma (Japán) 310,05

3. Uno Soma (Japán) 293,00

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×