eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Remek meccsek jönnek a jéghokitornán és egy magyarnak szurkolhatunk

Nyolc számban avatnak bajnokot csütörtökön a pekingi olimpián. Egyetlen magyar indul, a sífutó Pónya Sára, a női klasszikus stílusú versenyben, 10 kilométeren.

A férfi műkorcsolyázók a kűrt futják majd, magyar idő szerint 2.40-től. Hacsak nem történik valami csoda, az amerikai Nathan Chen, aki szórja a négyfordulatos ugrásokat és világcsúcsnak megfelelő pontszámmal zárta a rövid programot, aranyérmes lesz. Mögötte két japán, Kagijama Juma és Uno Soma következik, miután a legjobbnak vélt japán, Hanju Juzuru sokat rontott.

Az alpesisízőknél a kombinációt rendezik, a férfiaknak. A lesiklás 3.30-kor, a műlesiklás 7.15-kor rajtol.

Gyorskorcsolyában a női 5000 szerepel a programban. A szám legendája, a 34 éves cseh Martina Sáblíková is ott lesz a mezőnyben, 2010-ben és 2014-ben nyert, 2018-ban ezüstérmes lett ezen a távon. Talán ez lehet az olimpiákon az utolsó nagy dobása. Két legnagyobb riválisa a holland Irene Schouten, a 3000 győztese és a kanadai Isabelle Weidemann lehet. Utóbbi harmadik lett a háromkilométeres távon.

Hódeszkában két aranyért küzdenek, a női félcső döntőjét rendezik 2.30-tól (ebben nem jutott fináléba Kozuback Kamilla), majd kezdődik a férfi krossz.

A női klasszikus stílusú 10 kilométeres sífutás Pónya Sárrával 8-kor rajtol.

Szerepel még a programban a síakrobatika vegyes csapatainak ugrása, a szkeleton férfi egyesének első és második futama és a szánkó vegyesváltó.

Négy férfi jégkorongmérkőzést rendeznek (Svédország-Lettország 5.10, Finnország-Szlovákia 9.40, A csoport, 1. forduló: Egyesült Államok-Kína 14.10, Kanada-Németország 14.10).

Férfi és női selejtező is lesz curlingben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×