eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György
Hamilton kezdett az élen

Hamilton kezdett az élen

Nyomasztó Mercedes-fölényt hozott a Formula-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattunk a Hungaroringen, egykörös tempóban Lewis Hamilton ismét kiemelkedett a mezőnyből.

A címvédő mögött csapattársa, Nico Rosberg lett a második, a szintén német Sebastian Vettel pedig a harmadik. A két honfitárs között azonban 1,4 másodperc volt a különbség. A negyedik helyen Kimi Raikkönen, az ötödiken Daniel Ricciardo, a hatodikon Max Verstappen zárta a délelőttöt. 

Borult időben, néhol a hajnali, reggeli eső miatt nedves pályán, alig 2 ezer néző előtt kezdődött meg a gyakorlás, a pilóták is a szokott ellenőrző körüket teljesítették az első percekben, majd a versenyzők az átmeneti esőgumikat lecserélték, és kisütött a nap, miközben egyre több néző érkezett a Hungaroringre.

Hamilton kezdett az élen

Az új és megtisztított pályán nem som váratlan történt, néhány elfékezés, kisebb kicsúszás után Alonso célegyenes előtt megpördülő Hondája irányította magára a figyelmet. Később a négyszeres világbajnok Vettel autója is megforgott, de gond nélkül folytathatta a körözést.

Az elmúlt két évben a Mercedesnek pechesen sikerült az igen izgalmas futam, most láthatóan az egész csapat javítani akar, és folytatni az idei menetelést. A két pilóta közötti csata igen kiélezett: bár Rosberg sokkal jobban kezdte az évet, vasárnap délután két órakor úgy vághat majd neki a hungaroringi versenynek, hogy mindössze egy pont az előnye Hamiltonnal szemben. Az ugyanakkor magabiztosságot adhat neki, hogy a 2018-as szezon végéig meghosszabbította szerződését a Mercedesszel.

A második szabadedzés 14 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2020. október 31. 15:13
2018. május 26. 16:12
×
×
×
×