eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Moszkva, 2018. június 20.A portugál Cristiano Ronaldo ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Portugália - Marokkó mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 20-án. (MTI/AP/Francisco Seco)
Nyitókép: Francisco Seco

Kemény Dénes: az óvatos kapitányok teszik tönkre a meccseket

Az állásukat féltő szövetségi kapitányok óvatossága miatt is van ennyi küzdelmes, de kevéssé látványos mérkőzés a labdarúgó-világbajnokságon - vélekedik Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi sikerkapitány, az InfoRádió exkluzív foci vb-szakértője.

A világbajnokság utóbbi játéknapjain divat lett a küzdelmes mérkőzésen elért minimális, 1-0-s győzelem, de az óvatosság Kemény Dénes szerint nem véletlen, hanem természetes reakció.

A csoportmérkőzések mindig nagyon változatosak. Ha az elején valakinek sül a lába, elér egy jobb eredményt, akkor berendezkedik a biztonsági játékra, mert egy vereséggel mehet haza. Mind a 32 csapat tovább akar jutni a csoportból, de csak a fele juthat, ezért

nagyon sok edzőnek az állása három meccs alatt elmehet. Ezért az óvatosabb meccsek ilyenkor teljesen természetesek"

- mondta InfoRádió exkluzív vb-szakértője.

Az egykori sikerkapitány úgy látja, a csoportkörben kiszenvedett egygólos sikereket nem kell megmagyarázni, mert csak a végeredmény fog számítani. És emlékeztetett olyan korábbi tornákra, amikor három döntetlennel, csak a több lőtt góljának köszönhetően jutott tovább a csoportból a későbbi aranyérmes.

"Kis túlzással mindenki az életéért küzd. És ez leginkább a kapitányokat nyomaszthatja, és előfordulhat, hogy a stressz miatt esetleg rossz döntést hoznak"

- vélekedett Kemény Dénes.

A csütörtöki mérkőzések közül az esti argentin-horvát rangadót emelte ki, amelytől azt várja, hogy Lionel Messi, aki az előző mérkőzésen döntő hibát követett el, és nem igazán úgy játszott, ahogy tud, igazi sportemberként ebből motivációt nyer, és most zseniális lesz.

"Messitől azt várom, hogy kezdjen el úgy futballozni, mint Ronaldo,

mert amit ő művel ezen a világbajnokságon, az túllép még a sztárfocisták atletikusságán is. Itt látszik, hogy a képzésben össze kell keverni a többi sportágat a futballal, hogy valaki még a legjobbak között is így kiemelkedjen, ilyen fizikai paraméterei legyenek, mint amilyenekkel Cristiano Ronaldo rendelkezik" - mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×