eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Adidas.com

Ezek a cégek kereshetik a legtöbbet a foci-vébén

A gazdasági társaságok is hasznot húzhatnak az oroszországi labdarúgó világbajnokságból, mivel közülük néhányan a világ nagy tőzsdéin jegyzett cégek, akik sokak számára elérhető részvényekkel rendelkeznek - közölte a Saxo Bank.

A közlemény szerint Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája úgy véli, hogy a szponzorok és támogatók közül az Adidasnak és a China Mengniu Dairy-nek a legnagyobb a kitettsége a világbajnokság felé. A sportszergyártó szerinte tartja jó pozícióit, és mint gyorsan forgó fogyasztási cikk-márkánál, hat rá a rendezvény sikere, vagy éppen a vártnál kisebb népszerűsége. Ugyanakkor mivel a piac ezt nem képes pontosan előre látni, valószínű, hogy valamilyen irányú elmozdulás lesz a labdarúgó-vb hatására a jelenlegi árazástól.

Megjegyezte, hogy a China Mengniu Dairy még decemberben aláírta a szponzori szerződést a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA), így a világbajnokság hivatalos ivójoghurt- és jégkrémszállítója lesz, amit nagy hirdetési költségvetéssel is megtámogat.

A stratéga rámutatott, hogy a vb a teljes kínai online hirdetési piacra kihathat. A legnagyobb kínai keresőoldal, a Baidu és partneri hálózata, valamint az online és mobil hirdetések piacán gyors ütemben növekvő kínai tech óriás, a Tencent nyertesei lehetnek a rendezvény pozitív hatásának. Emellett olyan sportfogadási társaságok is számíthatnak bevételeik felfutására, amelyek részvényei nyilvánosan forognak, mint például a GVC Holdings, a William Hill, a Playtech, a Kindred Group és a Betsson.

Kitért arra is, hogy a sörgyártók eladásait alig befolyásolja a vb, idén sem számítanak arra, hogy ez változni fog.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×