eur:
395.35
usd:
359.02
bux:
71644.35
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Nyitókép: Pexels.com

Szabadtéri focinézés? Idelöttyint valamit a hidegfront!

A nap bármely szakaszában előfordulhat zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet - írja a meteorológia szolgálat.

Ma este 9-kor kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság döntője, a spanyol-angol. Jó tudni, hogy milyen idő várható, ha a szabadban nézné meg.

A meteorológiai szolgálat azt írja mára, hogy "az időszakosan erőteljes gomolyfelhő-képződésből a nap bármely szakában előfordulhat zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. Zivatarok környezetében viharos lökések (60-80 km/h) is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 36 fok körül alakul."

Elmagyarázzak, hogy ez azért van, mert "a közelünkben hullámzó hidegfront kevésbé meleg levegőt löttyintett fölénk, amelyből főként az Északnyugat-Dunántúlon élők kaptak. Ezeken a tájakon szombaton 30 fok körül, volt, ahol az alatt maradt a csúcsérték (lásd tegnapi poszt), így a napi középhőmérséklet sem mindenhol érte el a 25 fokot."

Nem csak a front okoz hőmérséklet-változást, hanem egy-egy intenzív csapadékgóc is jócskán le tudja hűteni időszakosan a levegőt. A felfrissülés azonban a legtöbb esetben elmarad, inkább a fülledtség válik jellemzővé .

Címlapról ajánljuk
Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

A hónapok óta tartó költségvetési vita súlyos károkat okoz a hárompárti német kormánykoalíció tekintélyének. Miközben a szociáldemokrata Olaf Scholz kancellárnak egyelőre hatalmi szóval sem sikerült megbékítenie a szigorú takarékossághoz ragaszkodó, a szabad demokrata pénzügyminiszter vezette FDP-t, és a "bőkezűbb" Zöldek Pártját, a két kisebbik koalíciós szövetséges között újabb viszály érlelődik. A tét a belvárosi autózás engedélyezése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×