eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél a szövetség éves közgyűlésén a telki edzőközpontban 2019. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor München előtt: a világ legjobbjai között lehet néhány éven belül a válogatott

Az MLSZ-elnök óva inti a szurkolókat, hogy elvárják a csodát a foci-Eb-n Németország ellen, igaz, az egyre gyakrabban következik be a Rossi-csapatnál.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, amelyben a sportvezető a német–magyar Eb-csoportmeccs apropóján, illetve a továbbjutás matematikai esélye tudatában arról beszélt, hogy amikor Marco Rossi válogatottját meglátogatta a torna előtt, még a buborékon kívül, jelezte, már az győzelem, hogy a nemzeti együttes Eb-mérkőzéseket játszik.

"Évtizedekig hiába vártak ugyanis erre a magyar szurkolók, s amikor végre negyvennégy év után sikerült a kijutás Franciaországba a 2016-os tornára, kevesen remélték, hogy az újabb selejtezősorozat végén megint ott lehetünk az Eb-n. Éppen azért tartottam fontosnak mindezt leszögezni" – mondta.

Nem szerette volna, ha csalódásként élik meg, hogy nincs pontszerzés.

Szerinte a korábban látott küzdőszellemmel történhet csoda a németek ellen is szerda este 9-kor Münchenben, de egy pillanatig sem szabad azt gondolni, hogy a magyarok a találkozó esélyesei.

"A nagy szó inkább az, hogy szinte

ennek a meccsnek az eredményétől függetlenül kijelenthetjük, hogy jó úton járunk, folyamatosan fejlődik a labdarúgásunk,

a válogatott karaktere, ereje is rengeteget változott az elmúlt években" – fogalmazott.

Rámutatott, hogy a müncheni összecsapáson tízezer német és kétezer-ötszáz magyar drukker lehet ott, ezért úgy sejti, a vendégszurkolók felveszik a versenyt a hazaiakkal.

Megígérte, ő is szurkolni fog, még ha egész mérkőzésen hordani is kell a maszkot.

"Egyre gyakrabban tapasztaljuk meg, hogy a magyar csapat bármire képes..." – hívta fel a figyelmet.

Azt is mondta, hogy a magyar válogatott néhány éven belül a világ legjobbjai közé tartozhat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×