eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
ROME, ITALY - JUNE 11: Lorenzo Insigne of Italy scores their sides third goal during the UEFA Euro 2020 Championship Group A match between Turkey and Italy at the Stadio Olimpico on June 11, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Nyitókép: Photo by Claudio Villa/Getty Images

Még sohasem kezdődött az Európa-bajnokság öngóllal

Az olasz válogatott „történelmi” győzelemmel kezdte szereplését az idei nyári labdarúgó Európa-bajnokságon: korábban még soha nem szerzett Eb-meccset három gólt szerezve. Most 3-0-ra győzött Rómában a törökök ellen.

A Squadra Azzurra góljait, Demiral öngólja után, Ciro Immobile és Lorenzo Insigne szerezte. Először kezdődött az Európa-bajnokság öngóllal, ez ráadásul egy olyan játékos futballista nevéhez fűződik, aki az ellenfél bajnokságában, a Serie A-ban játszik, s akinek négy klubtársa is játszott a másik oldalon.

Ciro Immobile a legutóbbi három válogatott mérkőzésén kivétel nélkül a kapuba talált.

Roberto Mancini együttese sorozatban a 28. mérkőzésén maradt veretlen, a legutóbbi kilenc találkozóját megnyerte, mégpedig 28-0-s gólkülönbséggel. 1990 óta először maradt 810 játékperc alatt érintetlen az olasz kapu.

A mérkőzés egyik legjobbja a Chelsea BL-győztes játékosa, a brazil származású Jorginho volt, aki a legtöbb labdát szerezte, 94 százalékos pontossággal passzolt, 92 érintése volt a 90 perc alatt, három helyzetet alakított ki.

A meccs emberének Leonardo Spinazzolát, az AS Roma balhátvédjét választották.

Roberto Mancini úgy nyilatkozott a mérkőzés végén, hogy egy erős csapat ellen türelmesen futballoztak. Fontos volt, gyorsan járassák a labdát. Hozzátette: az első mérkőzés soha nem könnyű, s a közönség nagy segítséget jelentett.

Ciro Immobile úgy látta, az első félidőben fárasztották a törököket, aztán a másodikban felülkerekedett.

A török válogatottnak nem volt esélye a pontszerzésnek, a vereséggel folytatódott a trend: az eddigi hét világ-, vagy Európa-bajnokságon játszott első mérkőzésüket kivétel nélkül elbukták. Még 2002-ben is kikaptak, amikor végül világbajnoki bronzérmesek lettek.

Senol Günes együttese egyetlen egyszer sem találta el a kaput, háromszor kísérleteztek. Ezzel szemben az olaszok 24 próbálkozásból nyolcszor is eltalálták a kaput. Mindössze egy faktorban múlták felül a Squadra Azzurrát: 37-34 arányban több párharcot nyertek.

Ez volt az első nyitó mérkőzés az Európa-bajnokságok történetében, amely háromgólos különbséggel zárult.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×