eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/MLSZ

Hajszálon múlott az újpesti focilegenda élete

Életmentő műtétet hajtottak végre Bácsi Sándoron. Az újpestiek kedvence már elhagyta a kórházat.

Az egykori újpesti kedvenc november 26-án lesz 55 esztendős. Bácsi Sándor néhány napja hagyhatta el a balatonfüredi szanatóriumot. Súlyos betegség és műtét után került oda, és ha ő most azt mondaná: örülök, hogy élek, akkor azt nagyon is komolyan gondolná - írja a sportal.hu.

Hasi verőér operáció

Ezen esett át Bácsi Sándor, aki a körülményekhez képest már jól van. Füreden kisebb újpesti küldöttség látogatta meg, Kabát Péter vezetésével, hogy aztán a rehabilitáció végén párja szállítsa őt végre haza.

A sportlap emlékeztet arra, hogy a labdarúgó 1969. november 26-án született. Serdülőként még az MTK-ban játszott, onnan került a Volán SC-hez, ahol már 18 évesen bemutatkozhatott az NB II-es felnőttcsapatban.

Újpesti karrier

Újpestre 1989-ben került. A mokány, feltűnően testes fiatalember pillanatok alatt a lila-fehér szurkolók kedvence lett, a lelátóról kórusban kiabálták a nevét, és ő helyenként gólokkal, zseniális megoldásokkal hálálta meg mindezt. Bajnok és Magyar Szuper Kupa győztes lett.

Bácsi Sándor mégsem lett a magyar labdarúgás meghatározó alakja. Állandó súlyproblémák, magánéleti válság, formahanyatlás.

Még játszott Diego Maradona ellen, az Újpest–Napoli BEK-találkozón, de edzője, Kovács Ferenc nem sokkal később azt mondta: „Bácsi fizikai állapota nem alkalmas tétmérkőzésekre…”. Később játszott a Vasasban, de még epizodista sem lett belőle Angyalföldön.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×