eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozik, amikor megérkezik a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolására, a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi a szerződések tiszteletben tartására int

A válogatott kapitánya három hete visszautasított egy Premier League-csapatot.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya minap a parmatoday.it című oldalnak adott exkluzív interjút, amit a Sportal szemlézett.

Az olasz szakembert elsősorban a Parma magyar játékosáról, Balogh Botondról kérdezték, aki az utolsó Eb-selejtezőn a kezdőcsapat tagja volt, ám klubcsapatában nem mindig kap szerepet. Arra a kérdésre, hogy Baloghnak mekkora esélye van az Eb-szereplésre, a szakvezető a következőket válaszolta: „Kérdéses. A Parma nagyon jól teljesít, a csapat nagy része megfelel az elvásároknak. (…) Balogh fiatal, szép jövő előtt áll, de a jelent is figyelnünk kell. Az pedig azt mutatja, hogy nem mindig játszik. (…) Ha négy-öt meccsenként játszik egyszer, az nem jó. A mi szempontunkból az lenne a jó, ha legalább minden harmadik mérkőzésen játszana.”

Marco Rossi arra a felvetésre, hogy klubot kellene váltania a játékosnak, azt mondta, hogy senkit nem szeretne befolyásolni, „viszont ha Balogh folyamatosan játszik, akkor bekerül a (válogatott) keretbe, ha nem, akkor kimarad”. Mindazonáltal elégedett a labdarúgó teljesítményével, Montenegró ellen is jól játszott jobb oldali belső védőként.

A kapitányt a magyar Eb-szereplésről is kérdezték: „Elértük a fő célt, ott vagyunk az Európa-bajnokságon. Csoportelsők lettünk, megelőztük Szerbiát, nagyon elégedettek vagyunk. De ez már a múlt, mert nehéz csoportba kerültünk Németország, Svájc és Skócia mellé. Félelmetes csapatok, de büszkévé akarjuk tenni a magyar szurkolókat” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy visszatérne-e a közeljövőben Olaszországba, azt válaszolta, hogy egyelőre ennek nincsenek meg a feltételei. „Három hete pedig egy Premier League-csapattal való találkozást utasítottam vissza: ez már a második ilyen eset volt. Úgy gondolom, tiszteletben kell tartani a szerződéseket, nem helyes elhagyni egy válogatottat a tornára való felkészülés idején vagy egy nagy torna előtt, mint az Európa-bajnokság. A Bundesligát is visszautasítottam, Olaszországból pedig néhány rokonon kívül senki nem keresett” – árulta el.

Rossi nem nevezte meg a Premier League-csapatot, de az angol élvonalban eddig két csapat váltott edzőt, a Sheffield United és a Nottingham Forest, utóbbi egyébként körülbelül pont a Rossi által jelzett időpontban – jegyzi meg a Sportal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×