eur:
391.25
usd:
366.38
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros játékosa (b) és Dejan Stankovic vezetőedző a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2023. december 13-án. A magyar bajnok másnap az olasz Fiorentina együttesét fogadja a Konferencia-liga csoportmérkőzésén.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Dejan Stankovic: az edzők valóságos varázslók egy ilyen helyzetben

Dejan Stankovic vezetőedző szerint a sérülésektől tizedelt Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön nagy kihívás elé néz a Konferencia-liga utolsó fordulójában, amikor is az idén döntős Fiorentina lesz az ellenfele.

"Nagyon nagy kihívás előtt állunk, de a futball ezért szép. Ezekért a mérkőzésekért edzünk, ezért futballozunk" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a szerb szakember. "Firenzében kissé alábecsültek minket, de ezúttal a Fiorentina hozzáállása merőben más lesz, mivel már továbbjutott, így nincs rajta nyomás, nem kell tartania semmilyen rizikótól".

Stankovic kifejtette, az edzők valóságos varázslók olyan helyzetben, mint amiben ő maga is van, hiszen a zöld-fehérek 22 nap alatt a hetedik találkozójukra készülnek, ráadásul kedden 14 játékosnak tartott edzést, közülük hárman - Tokmac Nguen, Baráth Péter és Amer Gojak - nincsenek nevezve a Konferencia-liga csoportkörére, azaz csütörtökön nem bevethetőek.

"A csapat firenzei teljesítménye a 2-2-es döntetlen alkalmával lenyűgöző volt. A játékosok hihetetlen bátorságot és rátermettséget mutattak az első 65 percben. De ami most aggaszt, hogyan lehetne a sérülteket valahogy visszahozni. Ilyen helyzetben a hit nagyon fontos lesz" - mondta az MTI érdeklődésére a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Stankovic, aki szerint a Ferencváros jelenleg többet tesz bele a játékba, mint amennyit visszakap az eredményekben. Hozzátette, a vasárnap visszatért gólkirály, Varga Barnabás játékra kész, de azt még nem tudja, hány percet kap a találkozón.

A 45 éves tréner arról is beszélt, hogy a Konferencia-ligát nem tartja kevésbé értékes sorozatnak, mint a másik két európai kupát, példaként említette, hogy a Ferencváros csoportja rendkívül erős, négy magas szintű játékra képes csapattal, köztük az idei döntős Fiorentinával. Megjegyezte, a firenzei gárda és a magyar bajnok közötti hasonlóság, hogy mindkét csapatnak a helyzetkihasználáson kellene javítania a jobb eredmények eléréséhez.

"Sok nagy meccset játszottam már a Ferencváros színeiben, ez is ilyen lesz. Elképesztő atmoszférát várok. Kemény meccs lesz egy nagyon erős rivális ellen, de így is a győzelemre törekszünk majd" - fogalmazott Kristoffer Zachariassen, aki hozzátette, bár a Fiorentina rendkívül jó csapat, az FTC már többször megmutatta, hazai pályán bárkit legyőzhet.

A 29 éves norvég válogatott futballista a Pakstól elszenvedett 3-2-es vereség kapcsán elmondta, minden kudarc fájdalmas, ugyanakkor ez a futball része. Ilyenkor a tanulságokat levonva mindig a következő találkozóra kell összpontosítani, kiváltképp, ha ilyen fontos 90 perc előtt áll a csapat, amelynek a szezon további menetére is óriási befolyása van.

A Konferencia-liga utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros-Fiorentina mérkőzés csütörtökön 18.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában. A magyar bajnok győzelemmel csoportelsőként a nyolcaddöntőben folytathatja a szereplését, döntetlennel pedig februárban játszania kell a 16 közé jutásért. Ha viszont kikap, akkor - a csoport másik meccse eredményének függvényében - akár ki is eshet. A találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×