eur:
389.44
usd:
358.86
bux:
66333.07
2024. február 26. hétfő Géza
Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke (b) és Gasper Okorn, a felnőtt férfi kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya szerződése aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a MKOSZ budaörsi székházában 2023. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Szlovén kapitánya lett a magyar kosárlabda-válogatottnak

A szlovén Gasper Okorn lett a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya - jelentették be a magyar szövetség sajtótájékoztatóján.

Az nso.hu a bejelentés után egyből ismertette a kapitány szakmai múltját.

Az 1973. április 9-én született tréner 1996 óta edzősködik, korábban hazáján kívül Litvániában, Lengyelországban és Kuvaitban is dolgozott, háromszoros szlovén és egyszeres litván bajnok volt, 2007-ben a szlovén válogatottal másodedzőként az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe jutott.

A Falcóval aztán kétszer lett bajnok (2019, 2021), egyszer hódította el a Magyar Kupát (2021), majd 2021. június 18-án családi okokra hivatkozva lemondott a vezetőedzői posztról, de szakmai tanácsadóként maradt a klub kötelékében.

2022. június 24-én a Krka Novo Mesto kispadjára ült le, hogy együttesével a mögöttünk hagyott évadban bronzérmes legyen a szlovén élvonalban.

Gasper Okorn a továbbiakban is marad a Krka trénere a válogatottnál végzett munkája mellett, két segítője – korábbi másodedzője a Falcónál, a szombathelyi együttes jelenlegi vezetőedzője – Milos Konakov és a Budapesti Honvéd szakmai csapatában dolgozó Sabáli Balázs lesz.

Okorn elődje, Ivkovics Sztojan 2013. február elsejétől 2023. augusztus 17-ig vezette a magyar férfi kosárlabda-válogatottat, s a lengyelországi Gliwicében zajló olimpiai előselejtező torna után mondott le, amelyen csapata vereséget szenvedett a lengyel (83–81), a portugál (86-74) és a bosnyák (103–78) gárdától is.

Az új szövetségi kapitány 2024. február 22-én, Izlandon ül majd először a kispadon, a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.

Címlapképünkün Perl Zoltán, a Falco kapitánya látható.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

A sikeres kereskedőket a sikertelenektől az választja el, hogy hol lépnek be és hol lépnek ki a pozícióból. Senkinek nincs jövőbe látó szemüvege, de a fontos szintek azonosításával sokat javíthatunk esélyeinken a tőzsdeparketten. De miért ilyen fontosak? A hosszú távon is profitábilis kereskedési stratégiák alappillére a támasz-ellenállás, erre célszerű minden kereskedőnek felépítenie a belépési és kilépési rendszerét. Ezen szintek figyelmen kívül hagyása mellett nem érhetsz el konzisztens eredményt, hiszen a kockázatkezelésben is meghatározó szerepet töltenek be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×