eur:
390.54
usd:
364.32
bux:
68346.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Dejan Stankovic vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a szerbiai Leskovacban 2023. november 29-én. A csapat a következő napon a szerb Cukaricki vendégeként lép pályára a Konferencia-liga csoportmérkőzések ötödik fordulójában.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Dejan Stankovic: szükség lesz a gyilkos ösztönre

A Ferencváros vezetőedzője számára nemcsak a győzelem megszerzése lesz a fontos csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában a Cukaricki vendégeként, hanem annak különbsége is, mert a csoportban akár a gólkülönbség is döntő faktor lehet a továbbjutás szempontjából. Igor Matic egyértelmű esélyesként beszélt a Fradiról.

"Mindig az előttünk álló feladat a legfontosabb. Nincs ez másként most sem, kiváltképpen, hogy határozott céljaink vannak a nemzetközi porondon is. Ennek fényében az egyik legfontosabb meccsünk következik, mert győzelem nélkül távol kerülnénk a célunktól" - mondta a szerb szakember a szerdai sajtótájékoztatóján.

A 45 éves tréner az ellenfélről kifejtette, nagyon jól ismeri a Cukarickit, amely az utóbbi időben jól futballozik annak ellenére, hogy elmaradtak az eredmények. Példaként említette a három héttel ezelőtti, negyedik fordulós összecsapást, melyen a csoport éllovasa, az idén döntős Fiorentina csak 1-0-ra tudott nyerni. A játékosként Bajnokok Ligája-győztes Stankovic úgy vélte, a győzelemhez maximális fókuszra lesz szüksége a Ferencvárosnak a fiatalok által kifejezetten lendületes játékot produkáló riválissal szemben.

"Minden forgatókönyvre fel kell készülni, ezért minden gól számít. Az európai sorozatokban a legkisebb részlet is dönthet a továbbjutásról.

Tudjuk, hogy van olyan forgatókönyv, amelyben a gólkülönbség lehet a mérleg nyelve ebben a csoportban, ezért fontos, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjünk. Ehhez elsőként a legfontosabb, hogy megvédjük a saját kapunkat. Az elmúlt két-három találkozón nem voltam elégedett, mert a kapu előtt nem voltunk elég harapósak. Ezúttal szükség lesz a gyilkos ösztönre, hogy annyi gólt szerezzünk, amennyit csak lehet" - mondta Stankovic arra válaszolva, hogy a Genk elleni két döntetlen után a két csapat között a gólkülönbség dönthet a sorrendről.

Stankovic örömét fejezte ki, hogy Szerbiában is épült néhány új stadion, mint leskovaci, amelyben a csütörtöki meccset rendezik. Szerinte ez motivációt jelent a jövő generációjának. Megjegyezte, a talaj minősége viszont nem a legjobb, de nem akar panaszkodni, mert a körülmények mindkét csapat számára azonosak. Abban reménykedik, hogy ezúttal jobban sikerül alkalmazkodni, mint legutóbb hasonló szituációban a Kecskemét ellen.

A játékosok részéről Aleksandar Pesic kifejtette, számára pozitív energiát ad, hogy otthon, Szerbiában játszhat ilyen fontos mérkőzést, amelyen a Ferencvárosnak győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz. Hozzátette, szerinte rendkívül nehéz találkozó lesz, mert a pont nélkül álló ellenfélnek nincs veszítenivalója.

"Sok barátommal beszéltem. Most különösen a legjobbamat akarom nyújtani, hogy amikor hazalátogatok, akkor ne kelljen szégyenkeznem" - mondta a Leskovachoz közeli Nisben született középcsatár, aki megjegyezte, más meccsre számít, mint a nyitókörben - többek között az ő találatával - 3-1-re megnyert összecsapás, mert immár a két gárda jobban ismeri egymást.

A Cukaricki mestere, Igor Matic szerint a Ferencváros rendkívül erős rivális, amelynek nemcsak sok jó játékosa van, hanem azok kifejezetten összeszokott csapatot is alkotnak, így egyértelmű esélyesei a találkozónak.

"Új meccs, új kihívás. Mindent meg fogunk tenni, és várjuk a csodát"

- fogalmazott kissé lemondóan Matic, aki a sok sérült ellenére bátor játékot vár az együttesétől. Úgy vélte, elsősorban nem játékban mutatkoznak problémák, inkább az eredmények maradnak el, nem tükrözik a Cukaricki teljesítményét.

A szakember azt kérte a szurkolóktól, hogy bíztassák a most lehetőséget kapó 18-20 éves fiatalokat, mert lesz köztük olyan, aki először jut szóhoz európai kupameccsen, márpedig a jövőt ők jelentik. A klub tehetségei közül külön kiemelte a 16 éves csatárt, Mihajlo Cvetkovicot. Matic szerint együttesének elsősorban helyzetkihasználásban kell fejlődnie ahhoz, hogy jobb eredményeket érjen el, mint az utóbbi időben.

A csapatkapitány Nemanja Tosic úgy nyilatkozott, nehéz, hogy európai színtéren nem játszhatják saját otthonukban a hazai meccseket, de annak a reményének adott hangot, hogy vasárnap a nisi győzelem új lendületet adott a gárdának a négyes kudarcsorozatot követően.

Mivel a Cukaricki belgrádi stadionja nem felel meg az európai szövetség előírásainak, így a csütörtökön 21 órakor kezdődő mérkőzést a Szerbia déli részén található Leskovacban rendezik, ahol augusztusban adták át a több mint 8000 férőhelyes új stadiont.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×