eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Madrid, 2017. április 11.Diego Simeone, a spanyol Atlético Madrid vezetőedzője sajtóértekezletet tart Madridban 2017. április 11-én, egy nappal az angol Leicester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt. (MTI/EPA/Chema Moya)
Nyitókép: MTI/EPA/Chema Moya

Szinte minden tisztázódhat este a Bajnokok Ligájában

Az E–H csoportokban folytatódnak kedden a küzdelmek. Nagy izgalmak várhatók, hiszen a tizenhat csapatból csak a Manchester City és az RB Leipzig biztos továbbjutó már, s a további tizennégyből még tizenháromnak esélye van elérni a tavaszi folytatást – vagy a BL-nyolcaddöntőt, vagy az Európa-liga playoffját.

Az E-csoportban a Lazio már 18.45-től fogadja a Celticet, a Feyenoord–Atlético Madrid-mérkőzés 21 órakor kezdődik. A spanyolok állnak a csoport élén, de az első három között nincsen nagy különbség, ha a kétpontos hátrányban lévő rotterdami csapat nyerni tud, megelőzi az Atlétit. Ha ellenben Diego Simeone legénysége most nyolcpontos legénysége vendégként nyerni tud, s győz a hétpontos Lazio is, minden igazán fontos kérdés eldől már a december 13-i utolsó játéknap előtt.

Az F-csoportban a legélesebb a helyzet, még mind a négy gárda továbbjuthat. Két fordulóval a zárás előtt a Borussia Dortmundnak hét, a PSG-nek hat, a Milannak öt, a Newcastle-nek négy pontja van. Itt csak akkor dől el ma este a továbbjutás, ha az első és a második nyer, erre a PSG-nek elég jó esélye van az angolok ellen, a Dortmund ellenben nehéz 90 perc elé néz a San Siróban. Az egyaránt este kilenckor kezdődő meccseken a két vendégsiker meglepetés lenne, s elsősorban a németeket hozná kényelmes helyzetbe.

A G-csoportban a Manchester City–RB Leipzig és a Young Boys–Crvena zvezda találkozó is 21 órakor kezdődik. A továbbjutás már eldőlt, s az is, hogyha a németek nem nyernek, a címvédő csoportelsőként lép tovább négyeséből. A másik párban az Európa-ligába kerülés a tét, ha a YB nyer, biztosan harmadikként végez a csoportban, s játszhat jövőre az egyik El-csoportmásodikkal az Európa-liga nyolcaddöntőjéért.

A H-csoportban az első két helyen álló FC Barcelona és FC Porto egymás ellen játszik. Már abban a tudatban, hogy mit játszott egymással 18.45-től Hamburgban a Sahtar és az RFC Antwerp. Ha az ukránok nyernek, utolérik a két kilencpontost, s még élesebbé válik a barcelonai mérkőzés. (A belgák már szinte kiestek, csak akkor van esélyük a harmadik helyre, ha ők kétszer nyernek, a Sahtar pedig kétszer kikap.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×