eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Nagy Viktor

Jól átverték Amerikában a magyar csodakapust

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok korábbi vízilabdakapust kecsegtető ajánlattal csábították az egyik tengerentúli egyetemre, de nagyot kellett csalódnia.

Nagy Viktor, a BVSC, a Vasas, a Szeged és a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapatának korábbi kapusa a tokiói olimpia után jelentette be visszavonulását. A világ- és Európa-bajnok a Mandinernek adott interjúban elmondta: sportolói pályafutásának befejezése után nem úgy alakult az élete, ahogyan azt eltervezte, több csalódás is érte. Egy idő után fel kellett mérnie, meddig kísérletezgethet és van-e értelme még várni a változásokra. A családjával végül úgy döntött, elköltöznek Szolnokról. Mehettek volna Budapestre is, de mivel a gyermekei még olyan korban vannak, amikor viszonylag könnyen tudnak alkalmazkodni teljesen más, idegen környezethez is, meg sem álltak az Egyesült Államokig.

Az olimpiai bronzérmes számára azonban hamar világossá vált nemcsak itthon, a tengerentúlon sem fenékig tejfel az élet. Az interjúban elárulta, hogy augusztus elején érkeztek meg az USA-ba, de semmi sem úgy történt, ahogy azt előzetesen megígérték nekik. Azzal csábította ki Amerikába egy második generációs helyi magyar, hogy ősztől a San Jose-i Egyetemen dolgozhat, még árajánlatot is kapott. Az illető a csapat sportigazgatójaként tevékenykedik.

Amikor azonban Nagy Viktor munkára jelentkezett volna, kiderült, hogy nincs pénz, nem dolgozhat.

A korábbi vízilabdakapus azért választotta az SJSU-t, mert magyar edzője van Sarusi Gábor személyében és hat magyar játékos is játszik a csapatban, de ismét csalódnia kellett, pedig családjával erre az ajánlatra alapozta a kinti életüket. „A klubról is kiderült, hogy igen gyenge, egyszerűen nem az a szint, ahogy én a vízilabdáról gondolkodom” – fogalmazott.

Nagy Viktorékat ráadásul nagyon mellbe ütötte, milyen árak vannak a Szilícium-völgyben. Szerencséjükre Sarusi Gábor egyik játékosának szülei segítettek nekik, az egyik házukat féláron kapták meg tőlük, jelenleg ebben az ingatlanban laknak.

Mint mondta, már látják a fényt az alagút végén. Nagy Viktort nem lehet eltántorítani,

számára továbbra is az egyetemi munka lenne az álomállás, mert az nyújtana hosszabb távú biztonságot,

akkor bejelentenék, biztosításhoz jutna és nyugdíj-megtakarítása is lehetne. Pillanatnyilag azonban egyik egyetemen sincs szabad pozíció számára. Kiderült, hogy a Stanfordi és a Santa Clara-i Egyetemmel is tárgyalt, de ezeken a helyeken csak jövőre tudnák őt alkalmazni.

Van már munkája

Az egyszeres Bajnokok Ligája-győztes a helyi emberek önzetlen segítségének köszönhetően végül a San José Express nevű klubnál vállalt munkát, ahol kapusedzőként és szakmai tanácsadóként számítanak rá. Ennél a csapatnál nem pólóznak felnőtt profik, az ottani játékosok amatőrként játszanak az egyetem megkezdéséig. Egy katolikus magángimnázium uszodájában tartja az edzéseket, hamarosan kezdődik a 3 hónapig tartó középiskolai bajnokság.

San Joséban rendívül drága sportnak számít a vízilabda, hiszen Nagy Viktor elmondása szerint

évente nagyjából 5-6 ezer dollárt fizetnek ki egy gyerekért a szülők, hogy pólózhasson és ebben az összegben a felszerelés megvásárlása még nincs is benne.

Nagy Viktor végül elmondta: sokan bíznak abban, hogy minél előbb visszaköltözik majd a családjával Magyarországra, és azt a tudást, amit az évek alatt megszerzett, itthon is kamatoztathatja, de úgy érzi, minden csalódás ellenére, jó döntést hoztak a nyáron, egy ideig biztosan maradnak a tengerentúlon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×