eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lionel Messi, az Inter Miami argentin világbajnok játékosa az év legjobb labdarúgójaként elnyert Aranylabdával az Aranylabda átadási ünnepségén a párizsi Chatelet Színházban 2023. október 30-án. Messi mögött David Beckham korábbi angol futballcsillag, az Inter Miami társtulajdonosa. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választásának alapján ítélik oda.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

A Messi-korszak után: új partnere lett az Aranylabdának

Az UEFA bejelentette, együttműködik a France Football-lal, és 2024-től közösen rendezik meg az Aranylabda-gálát.

Együttműködést kezdeményez az UFEA, a France Football és a L'Équipe (utóbbi kettő tulajdonosa a Group Amaury): 2024-től közösen rendezik meg az Aranylabda-gálát. Ezt az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) jelentette be péntek délelőtti hivatalos közleményében – írja a Nemzeti Sport.

Az 1956 óta évente átadott Aranylabda a futballvilág legrangosabb egyéni elismerése, a „Ballon d'Or” márka továbbra is a Group Amaury kezében marad, ám a gálát már az UEFA-val közösen rendezik meg a következő évben.

Fontos változás, hogy akárcsak az UEFA eddigi díjátadóin, ezúttal is jutalmazzák majd a legjobb férfi és női edzőket. A többi elismerés is marad, mint a Kopa-trófea, a Jasin-trófea vagy épp a Gerd Müller-trófea.

Az Aranylabda korábban a FIFA-val is együttműködött, 2010 és 2015 között, ám azóta külön gálákat rendezett, ahogyan a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség is, a „The Bestet”. Az a mostani közleményből nem derült ki, hogy az UEFA eddigi saját gálájának mi lesz a sorsa.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×