eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Molnár Réka (j) és a horvát Sadea Becirovic a női karate csapatverseny harmadik helyéért vívott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a budapesti Papp László Sportarénában zajló 26. karate világbajnokságon 2023. október 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Karate-vb: nem sikerült az érem a női csapatnak

Ötödik helyen zárt a magyar női kumite csapat a karate-világbajnokság zárónapján a Papp László Budapest Sportarénában.

A Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású női együttes az Európa-bajnok horvátokkal nézett szembe a vasárnapi bronzmérkőzésen, és 2–0-ás vereséget szenvedett.

Elsőként Boussebaa Aicha lépett küzdőtérre, aki 8-0-ra kikapott, majd Molnár Réka sem tudott szépíteni, így az ötödik helyen végeztek a magyarok.

„Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, pedig nagyon hittem benne, mert sokat dolgoztunk érte” – mondta az MTI-nek Molnár Réka, majd hozzátette, ezt most csalódásként élték meg csapattársaival, de idővel majd kielemzik és átértékelik a történteket.

Budapest, 2023. október 29.
Boussebaa Aicha, Molnár Réka és Ilankovic Aleksandra (b-j) a női karate csapatverseny harmadik helyéért vívott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a budapesti Papp László Sportarénában zajló 26. karate világbajnokságon 2023. október 29-én.
MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2023. október 29. Boussebaa Aicha, Molnár Réka és Ilankovic Aleksandra (b-j) a női karate csapatverseny harmadik helyéért vívott Magyarország - Horvátország mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

A magyar csapat pénteken Szerbiát és Ausztriát is legyőzte, majd kikapott a spanyoloktól, akik végül bejutottak a döntőbe. Ezt követően a vigaszágon a világbajnoki címvédő Egyiptom várt a magyarokra, amit hatalmas bravúrral 2–0-ra felülmúltak, így a sportág történetében először harcolták ki az éremcsatát.

A magyar válogatott Kákosy Olívia révén – a tanulásban akadályozottak között - egy aranyéremmel, Hárspataki Gábornak köszönhetően egy ezüstéremmel, továbbá a női kumite csapat, valamint a parakaratés Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra ötödik helyével zárta a hazai világbajnokságot.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×