eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Kétgólos hátrányból mentett pontot a DVSC a Ferencváros vendégeként

A Debrecen kétgólos hátrányból mentett pontot a címvédő és listavezető Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az FTC ezzel a 2-2-es döntetlennel minden versenysorozatot figyelembe véve már 12 mérkőzés óta veretlen, a debreceniek pedig három vereség után szereztek pontot a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-2 (2-1)

Groupama Aréna, 12 793 néző, v.: Farkas

gólszerzők: Marquinhos (1.), S. Mmaee (18.), illetve Vajda B. (45+4.), Domingues (64.)

kiállítva: Lisztes (94.)

sárga lap: Abu Fani (36.), Mmaee (37.), Wingo (52.), Pesic (87.), Lisztes (93. és 94.), illetve Ojediran (11.), Bárány (57.), Romanchuk (78.), Bévárdi (85.)

Ferencváros:

Dibusz - Makreckis (Botka, 46.), S. Mmaee (Cissé, 46.), Wingo, Ramírez - Ben Romdhane (Pesic, 69.), Sigér - Marquinhos (Lisztes, 69.), Abu Fani, Zachariassen (Owusu, 82.) - Varga

Debrecen:

Megyeri - Baranyai (Bévárdi, 46.), Kusnyír, Romancsuk, Ferenczi - Loncar, Ojediran - Vajda (Szécsi, 46.), Dzsudzsák (Tuboly, 90.), Domingues (Kiziridisz, 81.) - Bárány (Majdevac, 72.)

A kezdőrúgást követően Varga csúsztatta fejjel a labdát Marquinhos elé, aki azonnal be is bólintotta azt a debreceni kapuba, így a zöld-fehéreknek mindössze 16 másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy hazai pályán megszerezzék a vezetést. A folytatásban is nagy iramot diktált a Ferencváros, Abu Fani bombáját a 18. percben Megyeri még szögletre mentette, de a sarokrúgásból beívelt labdát ismét Varga csúsztatta tovább, a felpattanó labdát a debreceni hálóőr Mmaee-hoz öklözte, aki tíz méterről fejjel ívelt a léc alá. Nem sokkal később Dibusz bravúrral védte Bárány kísérletét, aki négy méterről próbálkozott. Az első félidő hajrájában aztán Romancsuk szerzett labdát, amit majdnem az alapvonalról emelt át a túloldalra, ezt Domingues fejelte Vajda elé, aki öt méterről már nem hibázott, így szépített a Debrecen.

A szünet után a vendégek kerültek helyzetbe, de Dibusz ismét bravúrral hárított. Valamivel később Sigér elhibázott passzából a DVSC vezethetett ellentámadást, Domingues pedig egy csel után 13 méterről lőtt a hálóba, így egyenlített a Debrecen. A meccs végén mindkét csapatnak adódtak helyzetei, de gólok helyett már csak sárga lapokat szereztek a játékosok, sőt, Lisztes két percen belül kettőt is begyűjtött, így a 94. percben kénytelen volt elhagyni a pályát. Ezt követően a játékvezető azonnal lefújta a feszült hangulatban véget érő mérkőzést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×