eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Chukwuebuka Vincent Onovo (j2), az Újpest játékosa gólt szerez a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Újpest FC - Diósgyőr FC mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2023. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ki emlékszik ilyenre, dobogón az Újpest

Az Újpest hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott az újonc Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A lila-fehérek a sikerükkel - többek között a miskolci riválist is megelőzve - feljöttek a harmadik helyre.

Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 7188 néző. Gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.). Sárga lap: Banai (80.), Pauljevic (82.), illetve Gera (62.)

Újpest FC: Banai - Kosanovic, Fehér (Tamás, a szünetben), Hall, Pauljevic - Mörschel (Jürgens, 93.), Onovo, Tajti - Kiss (Mack, 76.), Ambrose (Simon K., 76.), Csoboth (Ganea, 79.)

Diósgyőri VTK: Sentic - Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen - Holdampf (Klimovics, 63.), Vallejo - Pernambuco (Jurek, 77.), Pozeg Vancas (Bényei, 86.), Lukács (Acolatse, 63.) - Jurina (Obounet, 77.)

Remek hangulatban kezdődött az összecsapás, amely azonban hamar félbeszakadt néhány percre, mert a hazai szurkolók nyomán lila füst ülte meg a pályát. Miután helyreálltak a látási viszonyok, valamelyest az újonc vendégek voltak aktívabbak, de komoly helyzet nem alakult ki. Negyedóra elteltével átvette az irányítást a fővárosi együttes, amely közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Kiss veszélyes lövése elkerülte a jobb sarkot, míg Tajti a bal kapufát találta el. A meccset egy újabb közjáték zavarta meg, mert ki kellett cserélni az egyik szögletzászlót.

A szünet előtti percekben a DVTK volt veszélyesebb, Pernambuco egyik lövése centikkel kerülte el az újpesti kaput, míg a másikat Banai védte, ahogy Jurina próbálkozását is. Az újpesti kapust egy ízben a szerencse is kisegítette, mert Lukács ziccerben elcsúszott.

A térfélcserét követően Tajti ugyan másodszor is a kapufát találta el, de szöglete után Onovo már a kapuba fejelt. Érdekesség, hogy a lila-fehérek az előző fordulóban mindkét góljukat sarokrúgás után szerezték.

Lendületben maradt a fővárosi gárda, amely egy formás akció végén megduplázta az előnyét.

A vendégek az utolsó tíz percben tudtak újítani, de a hajrában végül a szépítés sem jött össze, egy ízben Banai bravúros védéssel akadályozta meg a gólt.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×