eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fábián Bettina, a későbbi ezüstérmes magyar váltó tagja a nyílt vízi úszók 4x1500 méteres csapatversenyében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Győzelmével az összetett aranyra is esélye van Fábián Bettinának

Fábián Bettina aranyérmet nyert vasárnap a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatának ötödik, észak-macedóniai állomásán, 10 kilométeren.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 18 éves versenyző három héttel ezelőtt még csaknem húsz másodperccel a német Lea Boy mögött ért célba másodikként Somorján, most azonban a junior világbajnok volt a legjobb, ha csak egy tempóval is, de megelőzte Boyt, az összetettben pedig immár 50 pontra megközelítette az olasz Arianna Bridit, aki ismét a harmadik helyen zárt.

"Összességében jó verseny volt, szép tiszta vízben, komfortosan tudtam úszni, sikerült végig elöl maradni, ami a cél is volt egyébként - mondta a verseny után Fábián Bettina. - Voltak hibák a versenyzésemben, leginkább a tájékozódásban. Nagy íveket úsztunk, sajnos nem láttuk be jól a pályát - viszont nem indultak sokan, ezért a lehető legjobb helyezést szerettem volna elérni. Örülök, hogy ez sikerült, különösen annak, hogy a finisben én voltam a leggyorsabb."

A Velezben rendezett viadalon Fábián mellett Balogh Vivien ugrott vízbe a nőknél, ő a nyolcadik lett, míg a férfiaknál a Gálicz-fivérek közül az ifjabbik, László hetedikként, a tavaly 25 km-en vb-bronzérmes Péter pedig tizedikként zárt.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×