eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2020. április 21-én közreadott, január 30-án készült kép a barcelonai Camp Nou stadionról. A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona bejelentette, hogy története során először eladja a stadionja, a Camp Nou elnevezésének jogát a 2020/21 idényre. A klub alapítványa a befolyó összeget a koronavírus-járvány elleni harcra fogja fordítani. Azt kikötötték, hogy a stadion új nevében szerepelnie kell a „Camp Nou” szavaknak is.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Aleksander Ceferin: a barcelonai ügy nagyon súlyos

Az Európai Labdarúgó szövetség (UEFA) elnöke szerint a barcelonai játékvezetői botrány - ha beigazolódik - az egyik legsúlyosabb eset a sportágban, amióta ő vezető szerepet tölt be.

Az UEFA illetékes testülete a múlt hónapban hivatalos vizsgálatot indított jogi összeférhetetlenség megsértése miatt, mert a katalán klub állítólag olyan cég számára utalt 2001 és 2018 között összesen 7,3 millió eurót (jelenlegi árfolyamon 2,75 milliárd forintot), amelynek Jose Maria Enriquez Negreira, a Spanyol Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának akkori alelnöke volt a tulajdonosa.

Ceferin az Ekipe SN című szlovén lapnak elmondta, két ok miatt sem nyilatkozhat erről bővebben.

"Először is azért, mert van egy független fegyelmi bizottságunk. Másodszor pedig azért, mert nem foglalkoztam részletesen ezzel az üggyel" - fogalmazott. "Viszont annyit mondhatok, hogy amennyire én értesültem, a helyzet rendkívül súlyos. Olyan súlyos, hogy véleményem szerint az egyik legkomolyabb a futballban, amióta részt veszek benne."

Az UEFA elnöke kitért rá, hogy a spanyol bajnokság szintjén az ügy elévülhetett, és versenyjogi következménye nem lehet, ugyanakkor a spanyol polgári ügyészségnél folyamatban van az eljárás.

"Ugyanez vonatkozik az UEFA-ra is, itt sincs semmi elévülés" - tette hozzá.

A Barcelona az ügy kipattanásakor, februárban közleményben cáfolta, hogy bármiféle jogsértést követett volna el. A katalánok arra hivatkoznak, hogy egy külső tanácsadónak fizettek, aki szakmai szempontból a játékvezetéssel kapcsolatos jelentéseket, elemzéseket készített számukra, ez állításuk szerint a profi futballklubok körében bevett gyakorlat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×