eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Joan Laporta, a Barcelona spanyol labdarúgóklub elnöke a márciusi megválasztása utáni első sajtóértekezletét tartja Barcelonában 2021. május 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau

Akár a BL-ből is kizárhatják a Barcelonát

Tovább gyűrűzik a Barcelona kényes, a játékvezetői bizottság elnökhelyettesének megvesztegetésével kapcsolatos ügye. Joan Laporta és a jelenlegi vezérkar igyekszik a történéseket úgy beállítani, mintha szó sem lehetne szabálytalanságokról, de ha esetleg történt is volna ilyesmi, az mindenképpen az előző vezetőség „sara”. Közben az ügy egyre nagyobb viharokat kavar, vizsgálódik a spanyol szövetség és az UEFA is.

Nemrégiben a CNN honlapjáig is elért a hullám. Ott is olvasható, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított az FC Barcelona ellen a José María Enríquez Negreirának adott állítólagosan jogtalan kifizetések miatt.

Március elején a barcelonai tartományi ügyészség vádat emelt a katalán klub ellen, korrupciót gyanítva. A vetélytárs Real Madrid is véleményt nyilvánított az ügyben, közölve, hogy készek az esetleges bírósági szakaszban is aktívan részt venni. Természetesen az igazság kiderítése érdekében, de az is nyilvánvaló, hogy egy ilyen elmarasztaló ítélet

óriási aduász lenne a fővárosi klub kezében a következő évekre, legalábbis a médiában.

Florentino Pérez elnök egyébként nem is utazott el az előző hét végi El Clásicóra.

Közelményt adott ki az UEFA is, amelyben tudatta, hogy etikai és fegyelmi bizottsága kinevezte felelőseit, akiknek feladata a Barcelona szerepének tisztázása az úgynevezett Caso Negreirában, vagyis a Negreira–ügyben. Az UEFA szerint feltételezhető, hogy a Barcelona megsértette a fegyelmi szabályzat 31. paragrafusának 4. pontját.

A CNN megkísérelte megtudni, hogy bűnössége esetén milyen szankciókra számíthat a katalán klub, illetve milyen szankcióktól kell tartania a Barcelonának. Az UEFA szabályzata erre az esetre meglehetősen széles lehetőséget kínál, az terjedhet a figyelmeztetéstől vagy a kicsit komolyabb pénzbírságtól egészen a nemzetközi sorozatokból való kizárásig.

A kizárás akár már a következő szezonban is érintheti a klubot, hiába lesz tagja a Bajnokok Ligája főtáblás mezőnyének.

Az ügyben az FC Barcelona részéről érintett lehet a korábbi elnökök közül Sandro Rosell és Josep Maria Bartomeu, valamint Oscar Grau korábbi vezérigazgató és Albert Soler, korábbi klubigazgató is.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×