eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma
Raheem Sterling, a Chelsea (j) és Salih Özcan, a Dortmund játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Chelsea-Borussia Dortmund visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2023. március 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Továbbjutást ért a Chelsea eddigi legjobb 2023-as teljesítménye a BL-ben

A Chelsea kétgólos győzelmet aratott a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s 2-1-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe. Ugyancsak versenyben maradt a Benfica, amely 5-1-re verte a Bruges-t. Összesítésben 7-1-gyel mentek tovább a portugálok.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A mérkőzés tíz perces késéssel kezdődik majd, mert a Dortmund busza késve érkezett a Stamford Bridge-re.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A londoni Kékek összeállítása: Kepa – W. Fofana, Koulibaly, Cucurella – James, E. Fernandez, Kovacic, Chilwell – Sterling, Joao Felix - Havertz. A németek: A. Meyer – M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Guerreiro – Can, Bellingham, Özcan, Brandt, Reus – Haller. Bár Kobel parádésan védett az első mérkőzésen, Alexander Mayer visszakerült a kapuba.

SL BENFICA–FC BRUGES 0-0: A két összeállítás. A portugálok: Vlahodimosz - Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Chiquinho, Aursnes, Joao Mario, Rafa - Goncalo Ramos. A belgák: Mignolet - Clinton, Mechele, Sylla - Buchanan, C. Nielsen, Vanaken, Sowah, Meijer - Lang, Jaremcsuk.

SL BENFICA–FC BRUGES 0-0: A második percben Joao Mario a kapuba sarkalta a labdát, de lesről, így nem változott az állás.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Végre megkezdődött a mérkőzés Sterling kiugrott, egyedül mehetett a kapu felé, de lesről.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Öt perc után cserélni kényszerült a Dortmund, a meghúzódott Julian Brandt helyére Giovanni Reyna állt. Joao Felix elől Meyer merész kivetődéssel védett.

SL BENFICA–FC BRUGES 1-0: Joao Mario, Goncalo Ramos, Rafa Silva volt a labda útja, utóbbi egy csel után Mignolet kapujába lőtt. Összesítésben már 3-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A 8. percben Kai Havertz helyzetbe került, de a kapu mellé lőtt. Emre Can éppen akkor lökött rajta, amekkorát lehetett.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: 16. percben Reyna szabadrúgást harcolt ki, a Chelsea kapujától 25 méterre. Marco Reus lövését Kepa bravúrral védte.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Hihetetlen adat. Az első 18 percben 72 százalékban volt a Dortmundnál a labda.

SL BENFICA–FC BRUGES 0-0: Nincs még gól Lisszabonban.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A 28. percben Kai Havertz 15 méteres lövése után a kapufáról pattant keresztbe a labda a gólvonal előtt.

SL BENFICA–FC BRUGES 1-0: Joao Mario, Goncalo Ramos, Rafa Silva volt a labda útja, utóbbi talált Mignolet kapujába. Összesítésben 3-0.

SL BENFICA–FC BRUGES 2-0: A félidő utolsó percében alighanem eldőlt a továbbjutás, Goncalo Ramos megduplázta az előnyt. Összesítésben már 4-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Raheem Sterling lesről ugrott ki, de egyedül rávitte a labdát Meyerre. A kapus hárított, de a kipattanó labda Havertz elé került, aki óriási gólt lőtt a felső sarkot bevéve. Ám semmit sem ért, hiszen lesről indult az akció.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Kalidou Koulibaly és Joao Félix is megszerezhette volna a vezetést a Chelsea-nek, de nagyon nem akar sikerülni a Kékeknek.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 1-0: Kai Havertz parádés cselei után a labda középre került Chilwelltől, Raheem Sterling először óriási luftot rúgott, aztán az előtte maradó labdával csinált egy cselt, ami után Marco Reustól megint visszakerült elé a labda. Akkor már bevarrta. Összesítésben 1-1.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 1-0: Vége az első félidőnek.

SL BENFICA–FC BRUGES 3-0: Az 57. percben Goncalo Ramos szerzett újabb gólt.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 1-0: Alig kezdődött el a második félidő a Bridge-en, Wolf kezére pattant a labda Chilwell beadása után. VAR-oztak, Makkelie-t pedig meggyőzte a felvétel. Jöhetett a tizenegyes. Kai Havertz lőtte, de a kapufára. A kapus elrepült a másik sarokra. Ő tényleg el van átkozva.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Vagy mégsem? Mivel a dortmundi védők a lövés előtt beléptek a büntetőterületen belülre, Makkelie újrarúgatta a tizenegyest. Kai Havertz elvállalta meg egyszer, most már belőtte. Immár 2-1-re a Chelsea vezet összesítésben.

SL BENFICA–FC BRUGES 4-0: Tizenegyes az Estadio da Luzban is, Joao Mario ezt elsőre belőtte. Összesítésben már 6-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Aktívabbá vált a Dortmund. Kepa remek védéssel őrizte meg az előnyt.

SL BENFICA–FC BRUGES 5-0: Neres az újabb gólszerző, összesítésben 7-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Sterling megint lesről indult, így hiába hozta a kapuba találó Gallachert ziccerbe, nem ért a gól. Kétcentis les is les.

SL BENFICA–FC BRUGES 5-1: Szépített Meijer góljával a Bruges.

SL BENFICA–FC BRUGES 5-1: Vége a mérkőzésnek, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a portugál csapat.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Vége a mérkőzésnek, 2-1-es összesítéssel jutott tovább Graham Potter csapata.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×