eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kalidou Koulibaly, a Chelsea (b) és Sebastien Haller, a Dortmund játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Chelsea-Borussia Dortmund visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2023. március 7-én.
Nyitókép: Alastair Grant

„Vicc, ami történt” – kiakadt a Dortmund angol támadója

Jude Bellingham viselte a legrosszabbul csapata keddi, Chelsea-vel szembeni kiesését a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A dortmundiak 1–0-ás előnnyel érkeztek a brit fővárosba, a Chelsea azonban még az első félidőben ledolgozta hátrányát, majd a második félidő legelején – Marius Wolf kezezése miatt – hosszas videózás után büntetőhöz jutott.

A 11-est Kai Havertz kapufára rúgta, ám a VAR-szobából jelezték a játékvezetőnek, hogy a rúgás előtt több dortmundi futballista a 16-oson belülre futott, így Havertz újra próbálkozhatott és másodszor már nem hibázott.

A meccsen a Chelsea veszélyesebben játszott, sok helyzetet kialakított, de nem lőtt több gólt, így Havertz találata jelentette továbbjutását, amit Bellingham nem tudott megemészteni.

„Nem igazán tudom, Wolfnak mit kellett volna csinálnia a kezével. Már a büntető önmagában elkeserítő volt, de

az, hogy megismételtették, egyszerűen vicc”

– fakadt ki a meccs után Bellingham. „Minden 11-esnél, főleg ha a rúgó ennyire lassan fut neki a labdának, vannak bemozduló játékosok” – jegyezte meg.

A Borussia vezetőedzője, Edin Terzic ugyanakkor nem volt hajlandó a mérkőzést követően a bíróval foglalkozni és gratulált csapata legyőzőjének. „Fair play a Chelsea-nek és gratuláció. Mindkét meccs szoros volt, de összességében megérdemelten jutottak tovább” – mondta a tréner.

A Chelsean roppant nehéz időszakon megy keresztül, a csapat a nyári és téli átigazolási szezonban elköltött rengeteg pénz ellenére hosszú ideje szenved, az angol bajnokságban a tizedik helyen áll és elveszített reális esélyét arra, hogy a legjobb négy között végezzen és így bejusson a BL következő szezonjába, így ezt már csak a sorozat megnyerésével érheti el.

A gyenge eredmények miatt Graham Potter vezetőedző állása egyértelműen veszélyben van, ám a mostani sikernek köszönhetően talán „némi levegőhöz jutott”.

„Az életben vannak rosszabb és jobb időszakok. A dolgok nem maradnak örökre rosszak, még ha néha úgy is érzi az ember” – nyilatkozta Potter, aki a sajtótájékoztató előtt röviden beszélt a csapat társtulajdonosával, Todd Boehlyval, majd a találkozón elhangzottakról nevetve csak annyit közölt:

„Még itt vagyok.”
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×